незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Ілюзія послідовності у діях депутатів Херсонської міської ради

Ілюзія послідовності у діях депутатів Херсонської міської ради

Володимир МакухаПродемонструвати сумніви у «послідовності» дій можна на підставі аналізу одних із перших «кадрових баталіях» новообраних міських депутатів та прийнятих ними рішеннях.

Мова йде про пленарні засідання депутатів Херсонської міської ради, які відбулись 8 та 18 грудня 2015 року. Саме під час цих сесій міські обранці через менш ніж місяць після отримання статусу депутата Херсонської міської ради (коли фарба на передвиборчих листівках ще зберігала запах передвиборчих обіцянок) затверджували склад виконавчого комітету Херсонської міської ради. Органу, на який діючим законодавством України покладено значні владні повноваження щодо прийняття рішень по всіх галузях міського господарства. Серед кандидатів до складу членів виконкому була і кандидатура Ігоря Козакова.

«Шторм емоцій» під час обговорення викликали пропозиції кандидатур до членів виконкому на той момент заступників міського голови Ігоря Пастуха, Віктора Іванушкіна, Інни Трибух та Сергія Черевко, яких депутати вирішили голосувати окремо. Щодо кандидатури Ігоря Володимировича, то жодних емоцій пропозиція його кандидатури не викликала. Зазначений факт підтвердили і підсумки голосування, згідно яких яких «ЗА» Ігоря Козакова як 8, так і 18 грудня обидва рази одноголосно проголосували представники фракцій «УКРОП» (в тому числі і голова фракції Віталій Богданов), «Самопоміч» (в тому числі лідер фракції Андрій Дмитрієв), БПП «Солідарність» (в тому числі Олена Урсуленко та Сергій Жуйков), всі, крім Лариси Леонової, представники фракції ВО «Батьківщина» (в тому числі голова фракції Неля Голубенко і один із найбільш активних членів фракції Дмитро Ільченко).


Що на той момент було головним аргументом «ЗА» для перелічених депутатів? Можливо, той факт, що Ігор Володимирович, покинувши партійні ряди «колишніх», не опинився у лавах або передвиборчих списках ні «Опозиційного блоку», ні «Нашого краю», ні інших політичних сил, яких в тій чи іншій мірі пов’язували з «Партією регіонів»? Можливо, причиною відсутності відторгнення до цієї кандидатури був факт її внесення до загального списку кандидатів у члени виконкому не міським головою? Одним із аргументів на користь другої причини є факт озвучення одним з лідерів міських демократів у якості альтернативи Козакову кандидатури депутата від «Опозиційного блоку» В’ячеслава Яременко.

Знайшовши відповіді на ці питання, кожен сам може зробити висновки по суті тривалої кризи у коридорах міської влади.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica