незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » ВАЖЛИВО! У податкових накладних додаткові реквізити

ВАЖЛИВО! У податкових накладних додаткові реквізити

З 1 січня 2017 року для податкових накладних - обов'язкові реквізити УКТ ЗЕД і ДКПП!


Законом України від 21.12.2016 № 1797-VІІІ “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні” доповнено перелік обов’язкових реквізитів податкової накладної до п.201.1 ПКУ.


 Зокрема, з 1 січня 2017 року платники ПДВ мають зазначати в податковій накладній коди за УКТ ЗЕД для всіх товарів, у т.ч. вітчизняних, та послуг за Державним класифікатором продукції та послуг (далі – ДКПП). Відтепер, коди товарів (послуг) – обов'язкові реквізити податкових накладних, які підтверджують нарахування податкових зобов'язань при постачанні товарів (послуг).


Коди можна зазначати як повністю, так і на рівні перших чотирьох цифр. При постачанні імпортних і підакцизних товарів код УКТ ЗЕД, як і раніше, зазначається повністю (пп. “і” п. 201.1 ПКУ).


Оновленими нормами ПКУ передбачено нарахування штрафних санкцій за допущення помилок під час заповнення обов’язкових реквізитів податкової накладної - у розмірі 170 грн. та зобов'язання виправити помилку.  


Водночас, з 1 січня 2017 року по 31 грудня 2017 року введено перехідний період, у якому не застосовуються штрафні санкції, передбачені п. 1201.3 ПКУ, за помилки, допущені в податковій накладній під час зазначення коду товару згідно з УКТ ЗЕД і/або коду послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг.


Детальніше за посиланням


Джерело: Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області




Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica