незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Студентам і школярам Херсона розкажуть про людей з особливими потребами

Студентам і школярам Херсона розкажуть про людей з особливими потребами

В Херсоні 2-3 березня представники Центру духовної підтримки осіб з особливими потребами «Емаус» (м.Львів) Надія Надільна і Надія Калачова проведуть просвітницькі презентації  і розкажуть хто такі люди з особливими потребами та як спілкуватися з ними. В заході візьме участь талановитий молодий чоловік з синдромом Дауна Роман Максимович, який працює у ГО «Лярш Ковчег».


Місце проведення: 2 березня 2017 року – дві презентації в Херсонському державному університеті. Адреса: м. Херсон, вул. Університетська, 27. Початок: в 13.30 і 15.20. 3 березня 2017 року – перезентація в гімназії № 6 Херсонської міської ради. Адреса: м.Херсон, вул. Пестеля, 4, актова зала. Початок: в 11.35.


Захід присвячений Міжнародному дню людини з синдромом Дауна, який відзначають 21 березня, і організований Херсонською обласною організацією підтримки дітей з синдромом дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини».


Мета заходу: формувати толерантне ставлення суспільства до дітей з інвалідністю, творити нову модель суспільства, де жодна людина не є відкинутою через свою розумову чи фізичну неповносправність, а також зруйнувати бар'єрів страху та надихнути молодь до спілкування та дружби з особами з особливими потребами.


Впродовж 2016 року команда Центру «Емаус» організувала близько 60-ти таких зустрічей у різних областях України. Вони відвідали Краматорськ та Слов'янськ, Харків, Дніпро, Ужгород, Черкаси, Київ, Острог, Красилів, Смілу, Буськ та Яворів.

Їх цільова аудиторія – студенти, представники громадських організацій, школярі, але не тільки. Вони також провели тренінги для працівників 18-ти кафе та ресторанів мережі! Фест, де доступно пояснювали, хто такі люди з особливими потребами та як спілкуватися з ними.


Спікери: Надія Надільна - представниця Центру духовної підтримки осіб з особливими потребами «Емаус» (м.Львів)

Надія Калачова PR-менеджер Центру духовної підтримки осіб з особливими потребами «Емаус» (м.Львів)

Роман Максимович – людина з синдромом Дауна, який неперевершено читає вірші.

Сторінка у ФБ Центр «Емаус» https://www.facebook.com/emaus.ucu/?fref=ts


Організатори: Херсонська обласна організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини» - це громадська організація, що створена за ініціативою батьків, які виховують дітей з синдромом Дауна та зареєстрована 21 березня 2014 року.  

Сторінка у ФБ https://www.facebook.com/SunnyChildrenKherson/

sunnydity@gmail.com

Тел.: 0997028895 - Ірина, 0505718519 - Тетяна.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica