незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Херсонщина: Порядок на дільницях у Каланчаку «допомогає» охороняти громадське формування

Херсонщина: Порядок на дільницях у Каланчаку «допомогає» охороняти громадське формування

На Херсонщині зафіксована «допомога» у забезпеченні правопорядку на дільницях від громадського формування. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

У смт Каланчак на ДВК №650323 та ДВК №650326 зафіксована «допомога» у забезпеченні правопорядку. Окрім правоохоронців, на дільницях перебувають представники громадського формування по охороні громадського порядку та державного кордону «Ніхто крім нас».

У присутніх на дільницях представників громадського формування немає жодних документів, які б давали їм право перебувати в ДВК, в журналі відвідувань їх також не реєстрували. 


Один з кандидатів на посаду селищного голови Каланчацької об’єднаної громади та чинна голова РДА Загорулько Ганна Іванівна написала лист керівнику громадського формування «Ніхто крім нас» Арнауту Володимиру Вікторовичу. У цьому зверненні вона просить допомогти в охороні порядку на двох дільницях. Представники поліції, які охороняють правопорядок, зазначають, що жодних конфліктів немає. Спостерігачі зв’язалися телефоном з ініціатором цієї ситуації Ганною Загорулько та пояснили проблему. Вона, у свою чергу, пообіцяла впродовж години домовитись з громадським формуванням про завершення їхньої «допомоги» у підтриманні правопорядку.

У ч. 9 ст. 27 Закону України «Про місцеві вибори» є перелік усіх, хто має право бути присутнім на засіданнях виборчої комісії та в приміщеннях виборчої дільниці. Щодо охорони порядку там йдеться: «Працівники правоохоронних органів здійснюють охорону правопорядку в день голосування та при підрахунку голосів лише поза межами приміщення для голосування. У разі виникнення фактів порушень правопорядку голова, заступник голови чи секретар комісії може запросити працівника правоохоронних органів для вчинення дій з відновлення правопорядку і лише на час, необхідний для вчинення таких дій». Можливість присутності недержавних охоронних громадських формувань у законодавстві не прописана.

Нагадаємо, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА у Херсонській області провадять громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах. Закликаємо мешканців Херсонщини не залишатися байдужими до прозорості виборчого процесу. У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: (044) 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Джерело: ГМ "Опора"

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica