незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » В Україні розпочався Тиждень Відкритого Уряду

В Україні розпочався Тиждень Відкритого Уряду

Сьогодні представники всеукраїнської мережі Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії беруть участь в засіданні, присвяченому початку Тижня Відкритого Уряду. Сьогодні в Кабінеті Міністрів України відбувається урочисте відкриття.

Після вступу Прем’єр-Міністра України участі Володимира Гройсмана  на заході продовжують говорити про важливість відкритості влади, впровадження різних процедур участі громадян, важливість підзвітності влади, готовність до діалогу з громадськістю. Обговорили такі теми як прозорість закупівель, взаємодія поліції й громади, бюджет участі. У секції «Прозорість видобувних галузей» виступив директор програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнарожного фонду «Відродження»  Олексій Орловський.

Також у  засіданні бере участь Олександр Мошнягул – керівник херсонського регіонального Ресурсного центру з розвитку місцевої демократії, який займається впровадженням таких змін в Херсонській області.

Тиждень Відкритого Уряду (OpenGovWeek) проводиться країнами – учасницями Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» з 7 по 11 травня 2018 року за пропозицією Керівного комітету Ініціативи.

Мета ініціативи «Відкритий уряд» – поєднати уряди, бізнес, міжнародні організації задля вирішення проблем людей. Участь в партнерстві передбачає створення середньострокових планів дій. Україна, в рамках реалізації таких планів, вже запровадила технологію закупівель ProZorro, портал відкритих даних, систему електронного декларування, стандарти прозорості в роботі підприємств видобувної галузі тощо.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica