незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Херсонські прихильники Мураєва покинули партію Рабіновича "За життя"?

Херсонські прихильники Мураєва покинули партію Рабіновича "За життя"?

Після того, як колишній телемагнат Євген Мураєв покинув партію Вадима Рабиновича "За життя", про вихід із цієї партії оголосили кілька місцевих осередків, у тому числі Херсонська обласна організація - про це повідомив "Главкому" сам Мураєв.
Офіційна сторінка Херсонської обласної організації "За життя" у Фейсбуці вже розмістила спростування.  Зазначимо, що текст спростування є анонімним.

Як розвивалися події? Спочатку "Главком" оприлюднив заяву Євгена Мураєва:
«На сьогодні можу сказати, що зі мною з «За життя» вийшли Харків, Одеса, Херсон, Миколаїв, Дніпропетровськ, Суми, Хмельницький, Мелітополь та багато інших», – заявив нардеп, уточнивши, що мова йде як про обласні, так і про міські організації. 

Пізніше на офіційній сторінці обласного осередку цієї партії з'явилося спростування. Друкуємо мовою оригіналу: "Херсонская региональная и городская организации Политической партии «За Життя» продолжают поддерживать и следовать за нашим лидером – Вадимом Рабиновичем. Опровергая слухи о выходе Херсона из «За Життя», руководство и актив нашей организации заявляет, что мы были и останемся в составе партии."

Раніше стало відомо, що Мураєв та його соратники зареєстрували нову партію «Наші». Таку саму назву мав одіозний пропутінський молодіжний рух в Росії. Нова партія створена на базі однієї з вже існуючих, але депутат не зміг уточнити, якої саме, зазначивши, що цим процесом займались його юристи. 
Втім, за даними Мін'юсту, мова йде про партію, яка спочатку малу назву «Перемога», а 2 серпня цього року змінила назву на «Український формат». Так само називається ток-шоу на телеканалі NewsOne, власником якого наразі є батько Мураєва. 

21 вересня Євген Мураєв вийшов з партії Вадима Рабіновича «За життя». «Ми вирішили залишити політпроект «За життя» Рабіновича, – повідомив він на своїй сторінці в Facebook. – Ми заберемо людей, ідеї, вашу довіру і підтримку. Для нас політика - не бізнес-проект, здатний забезпечити ситу старість і не зготоване на швидку руку ток-шоу», - заявляє політик. 
При цьому Мураєв повідомив про намір створити свою політсилу: «Ми створюємо партію, в якій не буде випадкових людей. Я готовий встати попереду і запропонувати Україні проект країни, якого у неї ніколи не було» 
Раніше Вадим Рабінович закликав керівників Опоблоку до об'єднання. 
В кінці серпня стало відомо, що батько Євгена Мураєва передав колишньому заступнику глави адміністрації президента Віктора Януковича Андрію Портнову телеканал NewsOne в управління терміном на три роки. 

Партія "За життя" була створена у 1999 році. Тоді она називалася "Центр", брала участь у виборах в складі "Опозиційного блоку "Не так", потім в блоці "Кучма". З 2014 року партію очолив Вадим Рабинович. З 2016 року партія називається "За життя". Деякий час головою політради партії був Євген Мураєв (1976 року народження, народний депутат України двох останніх скликань - був обраний від Партії Регіонів та Опозиційного блоку, володів новинним каналом Ньюзван).

За офіційними відомостями, обласний осередок партії "За Життя" очолює Колос Валерій Леонідович

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica