незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Завтра - громадські слухання по транспорту

Завтра - громадські слухання по транспорту

2 жовтня в актовому залі виконавчого комітету Суворовської районної в місті Херсоні  ради (просп. Ушакова, 47)  о 14.00 відбудуться громадські слухання щодо проекту рішення виконавчого комітету Херсонської міської ради  «Про  встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті м. Херсона».

Відповідне розпорядження підписано міським головою. На слухання запрошуються всі небайдужі громадяни.

Громадська рада при міському голові підготувала свої пропозиції до громадських слухань:

1.Паспортизувати наявні маршрути та усі зупинки з переведенням їх у загальний режим перевезень з режиму маршрутного таксі із складанням графіку, який має стати невід’ємною частиною кожного договору між УТДІіЗ та перевізниками. Режими перевезень «маршрутне таксі» та «експрес» вводити додатково до наявних за даним маршрутом договорів у звичайному режимі.

2.Передбачити введення диференційованого тарифу для різних режимів перевезень і рівня комфорту, передусім залежно від можливості займати лише сидячі місця, обладнання кодиціонерами в літній період, а також для поїздок після 20-00 незалежно від режиму перевезень і комфорту.

3.Скласти графік обов’язкового повного обладнання автобусів валідаторами за 2 роки, включити такий графік до договорів з перевізниками. Як варіант проводити придбання і встановлення валідаторів коштом міського бюджету з покладенням на перевізників як власників або орендарів рухомого складу матеріальної відповідальноссті за їх збереження і обслуговування.

4.Передбачити після обладнання автобусів валідаторами монетизацію пільг на проїзд відповідно до постанови КМУ від 14.03.18 № 197 з включенням до пільгової категорії пенсіонерів за віком і з подвоєнням передбаченої у постанові кількості поїздок для інших категорій пільговиків (інвалідів, ветеранів і т.д.), фінансовою основою монетизації зробити поточне фінансування з міського бюджету компенсації пільгових перевезень електро- і автотранспортом двом перевізникам (МКП «Херсонелектротранс» і МКП «Херсонкомунтранссервіс»)

5.Передбачити при проведенні конкурсів мінімальний ценз власних автобусів і документальні докази оформленої і нотаріально завіреної оренди решти рухомого складу. Завдяки графікам проводити конкурси на частини одних і тих самих маршрутів, що дозволить збільшити кількість учасників конкурсу, збільшить кількість власних автобусів на лінії, запровадить елементи конкуренції.

ЗІ в разі пропозиції змінити маршрутну мережу відповідно до розрахунків ХНТУ впроваджувати нові маршрути виключно з дотриманням вимог пропозицій, викладених вище.

6.Внести до Положення про УТДІіЗ принципову зміну, якою замість ПРАВА управління на контроль і накладення санкцій на перевізників за порушення умов договорів, зробити контроль і накладення санкцій ОБОВ’ЯЗКОМ Управління.

В частині цих пропозицій, що стосується повноважень не виконавчого комітету, а міської ради, Виконкому розробити відповідні проекти рішень ради.

Обговорення пропозицій ще відбувається в групі ГР в Фейсбуці, Резолюція буде опублікована завтра.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica