незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Шість громадських організацій отримають обласні гранти на суму 250 тис. грн

Шість громадських організацій отримають обласні гранти на суму 250 тис. грн

29 травня в Херсонській обласній раді відбувся захист проектів у рамках обласного конкурсу проектів громадських організацій, спрямованих на соціальний розвиток суспільства та підтримку молоді Херсонської області. Загальний фонд конкурсу склав 250 тис. грн  

З  вісімнадцяти організацій перемогли шість. 


«У цьому році ми розширили перелік пріоритетних завдань, за якими мають бути спрямовані проекти. У результаті, маємо 18 цікавих соціальних та творчих проектів, - цитує слова голови конкурсної комісії, заступника голови облради Оксани Рукавішнікової сайт Херсонської обласної ради.


За результатами захисту-презентації переможцями стали шість проектів. Так, на першому місці ГО «Бізнес-асоціація «Ми – херсонці» з проектом «Громадський простір «Урбан Сад» – територія розвитку молоді». Його організатори передбачають створення ярмарку можливостей для молоді – навчання, робота, розвиток творчості та самоутвердження. На реалізацію цієї ідеї з обласного бюджету буде виділено 55 тис. грн.


Друге місце розділили між собою дві громадські організації: військово-патріотичний клуб «Каховка» та Херсонська обласна організація підтримки дітей із синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти» – по 50 тис. грн.


Перший проект «Вахта Пам’яті – Нікопольський плацдарм» має на меті патріотичне виховання сучасної молоді та навчання дітей цінувати мир шляхом залучення їх до пошукових робіт з віднайдення останків Другої світової війни. 


Проект «Спортивний фестиваль «Кожен зможе» орієнтований на підтримку особливих дітей шляхом залучення їх до спортивних змагань у командах зі здоровими дітьми.


На третьому місці з фінансуванням у розмірі 40 тис. грн - проект благодійної організації «Фонд громади міста Олешки ім.Софії Фальц-Фейн» під назвою «Від юнацької творчості - до майстерності дорослих». У рамках проекту у с.Підлісне Олешківського району заплановано проведення змагань з повітряних видів спорту: повітряні змії, дрони, стрибки з парашутом тощо.


Проекти «Знання ціною у життя» та «Україна - кубок Суворовця», подані відповідно Херсонською обласною організацією товариства Червоного Хреста України та ГО «Спортивний клуб «Суворовець», профінансуються з обласного бюджету у розмірі по 30 тис. грн. кожен.


Фінансування проектів розпочнеться  після офіційного затвердження на черговій сесії Херсонської обласної ради.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica