незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » В Кочубеївській громаді обговорили перспективи розвитку освіти

В Кочубеївській громаді обговорили перспективи розвитку освіти

Несподіванкою для освітян та звичайних мешканців Кочубеївської об’єднаної громади, зацікавлених в розвитку освітньої галузі, стала презентація комплексної програми розвитку освіти, а конкретніше, Стратегії розвитку освітнього округу. 5 червня, в приміщенні сільської ради, відбулось її громадське обговорення.

Прийняття комплексної освітньої програми експерти Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень аргументували необхідністю підвищити стресостійкість галузі та превентивно задекларувати плани та досягнення.

Для посилення Стратегії розвитку освітнього округу, було представлено розгорнуте аналітичне дослідження, у тому числі й SWOT-аналіз та його розгорнуте розшифрування у вигляді SWOT-матриці, що були включені до даної Стратегії у вигляді додатків. Експерти наголосили на всіх можливих напрямках плину реформи, на ймовірних тенденціях та презентували власне текст Стратегії з детальними коментарями до кожного розділу та підпрограм.  Діюча Стратегія сталого розвитку вже приносить громаді свої плоди. Подібне посилення у вигляді комплексної програми та стратегії освітнього округу лише зміцнить та актуалізує бачення мешканців громади долучатись до розвитку галузі.

Стратегічне бачення освітнього округу дозволило модернізувати та адаптувати чинні операційні цілі Стратегії сталого розвитку. В свою чергу це підіймає освітній округ на національному рівні, дозволяє надавати дітям не тільки якісні, а й актуальні освітні послуги.

Проект «Сприяння в реалізації завдань освітнього та медичного компонентів Стратегії розвитку Кочубеївської ОТГ» здійснює Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень за підтримки Міжнародного Фонду "Відродження".

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica