незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Вимоги до членів дільничих виборчих комісій від Симоменка скласти повноваження є незаконними

Вимоги до членів дільничих виборчих комісій від Симоменка скласти повноваження є незаконними

Відповідно до ч.1 ст.56 Закону України «Про вибори Президента України», у разі надходження звернення про відмову від балотування пізніше 1 травня (23 дні до дня виборів), таке звернення не розглядається, рішення по ньому не приймається.

Тому для прийняття Центральною виборчою комісією рішення про скасування реєстрації Петра Симоненка, йому потрібно припинити громадянство України, виїхати на місце постійного проживання за межі України, чи щоб суд визнав його недієздатним, а рішення суду вступило в законну силу (що взагалі неможливо, оскільки до дня виборів залишилося 6 днів, а рішення суду вступає в законну силу через 10 днів).

Але не дивлячись на те, що кандидат на пост Президента України має офіційний статус кандидата, до Херсонської обласної організації КВУ надходять скарги від членів ДВК, кандидатури яких до складу ДВК було подано цим кандидатом, що представники штабу Комуністичної партії вимагають від них писати заяви про складення повноважень, а у разі відмови погрожують якимись санкціями (хоча чинне законодавство України не передбачає можливості застосування будь-яких санкцій до членів ДВК від політичних партій, кандидатів чи їх передвиборчих штабів).

Херсонська обласна організація Комітету виборців України вимагає від керівництва КПУ припинити тиск на членів ДВК, оскільки з моменту прийняття ними присяги такі діяння може бути кваліфіковано за ст.157 Кримінального кодексу України (перешкоджання діяльності члена виборчої комісії), за що передбачено покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

А членам виборчих комісій слід пам’ятати, що такі вимоги є незаконними, і у подібних випадках їм слід звертатися до правоохоронних органів.

Юрист ХОО КВУ Олександр Токаленко

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica