незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Вибори у Скадовську: Хто в ліс, хто по дрова

Вибори у Скадовську: Хто в ліс, хто по дрова

Першим передвиборчим наметом який з'явився, був намет Анатолія Гриценка. Відомо, що той вийшов із фракції “Батьківщина” і мабуть ні в якій мірі не асоціюється із поняттям технічного кандидата Юлії Володимирівни. Проте у Скадовську місцевий штаб Анатолія Гриценка очолює директор місцевого технічного клубу Товариства сприяння обороні України Ірина Онопрієнко. Самим місцевим товариством керує, на громадських засадах, депутат обласної ради та віднедавна голова Каланчакської районної державної адміністрації Іван Гончарський. Іван Гончарський є членом фракції “Батьківщина”. Нинішній керівник клубу була колись бухгалтером та заступником Івана Гончарського і навряд чи сприймається як самостійна політична особа. Але чи даний факт можна сприймати як ціленаправлений супровід виборчої компанії в усій Україні чи лише місцевим випадком покажуть списки членів дільничних виборчих комісій.

Не менш цікавим фактом є роз’єднання місцевого штабу партії “Батьківщина”. На виборах до Верховної Ради 2012 р. районний штаб цієї політичної сили очолював відомий у вузьких колах професійний штабіст Олександр Бухтій. Колись він працював у інших штабах різних кандидатів та партій, що робить його кандидатуру у порівняні з іншими достатньо більш прохідною для любих компаній. Останній не лише має коло людей готових попрацювати у передвиборчий період а й повну базу даних на потенційних членів ДВК, агітаторів, спостерігачів.

З виборчої компанії 2012 р. можна відмітити, що Олександр Бухтій допомагав також штабам інших партій та кандидатів у підборі членів ДВК. А от заступником у Олександра Бухтія був голова місцевої “Батьківщини” Юрій Бобилєв, котрий віднедавна є головою Скадовської районної державної адміністрації. Здавалося б перед цим політиком тепер можуть відкритися нові горизонти.

Й вони відкрилися. У виборчій компанії 2014 р. Олександр Бухтій заявив, що очолює штаб ... Петра Порошенка. Також за його інформацією до штабу Петра Порошенка не потрапили його найближчі соратники в районі — “Наша Україна”, котра має кілька депутатів міської ради й навіть сільських голів. Поза бортом штабу опинилися й члени “УДАРу” та штаб народного депутата Федора Негоя. Хто ж на кого працюватиме? Покажуть списки членів дільничних виборчих комісій та результати виборів у районі.

Олег Лиховид, власний кореспондент газети “Вільний вибір”.

від редакції: Як повідомили в обласному штабі Петра Порошенка, Олександр Бухтій не є керівником районного штабу Петра Олексійовича, а представники "УДАРу" та народного депутата Федора Негоя активно співпрацюють із штабом кандидата.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica