незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » МОНІТОРИНГ. Що робили депутати Херсонської міської ради півроку?

МОНІТОРИНГ. Що робили депутати Херсонської міської ради півроку?

Ця інформація була отримана від Херсонської міської ради у листі-відповіді на інформаційний запит, відправлений ХОО КВУ у липні поточного року. 


Графік прийому виборців депутатами довелося уточнювати у самих депутатів


На прохання надіслати нам уточнені графіки та адреси прийому виборців депутатами у зв’язку з неточністю інформації, розміщеної в офіційних джерелах та наданої на попередні запити, ми отримали від міської ради старі дані, які не відповідають дійсності.

Влітку наша організація обдзвонила всіх депутатів міськради та уточнила графік їхнього прийому виборців особисто. Так, ми дізналися, що: 


•    Леонід Баум (ПР) веде прийом не в 31-ій школі, а в громадській приймальні ПР (вул. 295 Стрілецької дивізії, 6/9). 

•    В’ячеслав Сіганевич (ПР) також веде прийом в громадській приймальні ПР, а не на вул. 9 Січня, 4, як раніше.

•    Валерій Тернавський (ПР) у зв’язку зі зміною місця роботи, тепер приймає громадян не в морському культурному центрі на вул. Карла Маркса 3, а в управлінні морського порту за адресою Ушакова 4. Крім цього, він веде прийом і в громадській приймальні ПР. 

•    Марина Войтенко («Батьківщина»), веде прийом не в гуртожитку на Луговій 22, а на Пугачова 5, в громадській приймальні ВО «Батьківщина».

•    Віктор Гаврилюк («Батьківщина») давно веде прийом не на вул. Горького, 29, а на Пугачова 5 в громадській приймальні ВО «Батьківщина».

•    Станіслав Трошин («Батьківщина») вже давно приймає громадян не на Кременчуцькій, а в громадській приймальні ВО «Батьківщина» на Пугачова 5.

•    Олександр Поливко (ПР) взагалі ніколи не вів прийом в ЦУМі. За часів свого членства в партії «Сильна Україна» він приймав громадян в штабі партії, а зараз – у громадській приймальні ПР. 

•    Аліса Вербицька (ПР) приймає не на проспекті Текстильників 2, а в громадській приймальні ПР.

•    Валентина Січова («Третя сила») не приймає на Карла Маркса 88. Тепер місце її прийому – 200 років Херсону 21, гуртожиток.


Отже, місце прийому виборців змінилося у дев’яти депутатів. 

Схоже на те, що уточнювати і редагувати графік прийому виборців депутатами у міській раді не збираються та завзято надсилають той, що не відповідає дійсності. Наприклад, згідно цього документу все ще існує партія «Сильна Україна», хоча офіційно вона прийняла рішення про саморозпуск ще у 2012 році, а колишні представники її Херсонської міської організації Олександр Поливко і Аліса Вербицька на сьогоднішній день є членами фракції ПР. 

З графіком прийому депутатів фракції «Партії регіонів» взагалі окрема історія. Вони його самі  складають кожного місяця новий і публікують в газеті «Пульс регіону». З одного боку, це не заборонено і навіть у якійсь мірі зручно. Але якщо ти не постійний читач партійної газети, і не частий гість в громадській приймальні ПР (там на стіні також щомісяця вивішують новий графік), то шанси дізнатися, коли приймає виборців конкретний регіонал, дуже низький.


З фінансами депутати міськради не дружать…


Досить цікавою є таблиця відвідування засідань постійних комісій за півроку (з 01.01.2013 по 29.07.2013), надана міською радою. Які саме депутати були присутні й відсутні, там, на жаль, не вказано, але можна прослідкувати загальну картину. 


Так, виявляється, найгірша явка депутатів на комісії  з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку – 61, 4%. На другому місці комісія з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та інженерної інфраструктури – 66,2% відвідуваності. На третьому – комісія з питань промисловості, підприємництва, торгівлі, транспорту та сфери послуг – 68, 8%. Четверте місце посідає комісія з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення – 73,8 %. П’яте місце розділили 3 комісії – з питань комунальної власності, регуляторної політики, інвестицій, енергозбереження та охорони навколишнього середовища; з питань депутатської діяльності, етики, законності, правопорядку, прав людини та з питань містобудування, архітектури та регулювання земельних відносин – 76 %. І, нарешті, майже не прогулювали засідання комісії з питань освіти, культури, туризму,спорту та у справах молоді.


Тож якщо подивитися на комісії з найгіршим та найкращим відвідуванням, можна побачити реальну картину ситуації в місті – з фінансами й бюджетом у нас не дуже, а от з культурою, спортом та молоддю все ок. Втім, жодну комісію не відвідували менше 50% її членів, що вже тішить.


На пленарні засідання сесій міської ради, яких за пів року відбулося 5, не дійшло 15% депутатів. Тільки, на жаль, «прогульників» не вказали поіменно.


У Херсоні дві проблеми – будинки та дороги


Усього за період  з 01.01.2013 по 29.07.2013 депутатами міської ради було надіслано до Херсонської міської ради 236 звернень різноманітної тематики. Найпопулярнішою виявилися теми капітального ремонту доріг та відновлення дорожнього покриття внутрішньо будинкових проїздів (22 звернення) та капітального ремонту будинку (21 звернення). На другому місці надання матеріальної допомоги громадянам (17 звернень), третє поділили теми капітального ремонту покрівлі та Транспортного забезпечення та облаштування зупинок (по 16 звернень). Далі ситуація виглядає так:

•    Відновлення зовнішнього освітлення вулиць – 12 звернень.

•    Самовільне будівництво – 9 звернень.

•    Внесення на розгляд міської ради проектів рішень міської ради (суб'єкти подання депутати міської ради) – 7 звернень.

•    Видалення та обрізки аварійних дерев, благоустрою території – по 6 звернень.

•    Капітального ремонту ліфтів, Якості надання послуг із утримання житлового фонду, підприємствами, що його обслуговують, Ремонту інженерних мереж тепло-, водопостачання та водовідведення, Надання копій рішень міської ради, виконкому та інших документів, Реконструкції об'єктів життєдіяльності міста – по 5 звернень.

•    Встановлення дорожніх знаків та світлофорів – 4 звернення

•    Ремонту дренажних систем та систем зливової каналізації, Регулювання чисельності безпритульних тварин, Забудови зеленої зони – по 2 звернення.

•    Облаштування пішохідного переходу, Відкриття аптечного пункту – по 1 зверненню.

•    Інші питання – 67 звернень. 


Сподіваємося, що ця інформація стане корисною для тих, хто вміє спостерігати, аналізувати та думати.


Згодом буде опублікована аналогічна інформація по Херсонській обласній раді, Каховській, Новокаховській, Цюрупинській та Скадовській міськрадах.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica