незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Виключені члени Херсонської "Європейської солідарності" заявили, що залишаються в політиці

Виключені члени Херсонської "Європейської солідарності" заявили, що залишаються в політиці


Група колишніх керівників місцевих осередків обласної організації "Європейської солідарності" провели на Арабатській стрілці брифінг, на якому повідомили, що Центральна рада партії розпустила більшість партійних місцевих осередків партії на Херсонщині у зв'язку із невдалою спробою переобрати керівника обласної організації Сергія Хланя. Але виключені члени пообіцяли залишитися в політиці. На сьогодні поки не відомо, в якому статусі вони планують це робити. Про їхній захід повідомив "Новий візит"

Що стало відомо: в липні відбулася обласна партійна конференція, більшість учасників якої проголосували за припинення повноважень голови обласної організації Сергія Хланя. До них приєдналася й ініціативна група громадської організації “Справа Громад”.
У відповідь Центральна Рада політичної партії “Європейська Солідарність” припинила повноваження Херсонської обласної організації ЄС за порушення статуту і, як повідомили учасники брифінгу, розпустила 17 з 22 місцевих організацій. З ЄС виключили велику групу членів партії, у тому числі, Раду облорганізації - відомих активістів, волонтерів, патріотів, що формували осередки та проводили роботу з початку збройної агресії - пише "Новий візит".

З початку серпня сформовано новий склад Ради обласної організації, призначені виконуючи обов’язки керівників осередків. Наприклад, Генічеську райорганізацію “Європейської Солідарності” очолив колишній податківець Сергій Добровольський.

Всі ці події проходили без широкого розголосу, а тепер перейшли у публічну площину: ініціативна група колишніх членів ЄС провела брифінг та надала роз’яснення про ситуацію з останніми партійними переформатуваннями. Місцем проведення було обрано Арабатську Стрілку біля кордону з тимчасово окупованим Кримом на місці алеї пам’яті загиблих захисників України.

До брифінгу долучилися генічеські волонтери та депутати місцевих рад Василь Догань ( екс-голова Генічеської РПО) та Олександр Галько, колишні голови райорганізацій Димитрій Чурсін (Олешки), Василь Дудка (Нижні Сірогози), Вадим Швець (Скадовськ), В’ячеслав Калініченко та Альона Зелінська (Херсонська міська організація ЄС).

Василь Доган показав партійні квитки і заявив, що люди масово виходять з партії, але вони не йдуть з політики, натякаючи на можливу подальшу співпрацю з іншою політичною силою.

“Ми – Херсонці, і це – Наш Край. Ми – За майбутнє. Бо нам тут жити. Ви ще почуєте наш Голос. Бо ми є українські патріоти“, – завершив промову екс-керівник Генічеської РПО, тим самим ще більше заінтригував присутніх журналістів.

А ось Олександр Галько прямо звинуватив колишнього нардепа Сергія Хланя в захопленні обласної партійної організації. На думку учасників брифінгу розпочався свідомий розвал партії.

На жаль, учасники брифінгу не повідомили від якої політичної сили вони йдуть.

Як прокоментували, в секретаріаті обласного осередку, Контрольно-ревізійна комісія партії вивчила ситуацію та дійшла висновку, що конференція, на якій Сергія Хланя позбавили повноважень голови, облорганізації, відбулася із грубим порушенням Статуту, а саме, не була дотримана процедура обрання делегатів на конференцію. У зв'язку з цим, порушники партійного Статуту були виключені із лав партії. Організація продовжує свою роботу. На порядку денному - підготовка до участі у місцевих виборах.

На фото "Нового візиту" - учасники брифінгу

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica