незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Представникам виборчих штабів та партій розповіли про їх права на виборах

Представникам виборчих штабів та партій розповіли про їх права на виборах

Голова ХОО КВУ Дементій Бєлий та виконавчий директор організації Галина Бахматова під час презентації представили учасникам можливості для підвищення обізнаності всіх суб’єктів виборчого процесу виборців щодо їх виборчих прав, виборчих процедур, механізмів реалізації та захисту виборчих прав, а також механізмів та можливостей для виборців брати участь у виборчому процесі.

Зокрема, висвітлено можливості для виборців всіх суб’єктів виборчого процесу дізнатись про свої виборчі права з навчальних вебінарів для виборців, консультації за допомогою «гарячої лінії» Комітету виборців України а також з матеріалів сайту «Вибори в Україні». Представлено розділ сайту «ВИБОРЦЮ», що містить інструкцію для виборця, яка допоможе йому проголосувати на виборах Президента України та місцевих виборах, надає інформацію щодо тимчасової зміни місця голосування, уточнення списків виборців, голосування на дому, процедуру голосування, таємницю голосування тощо.

Дементій Бєлий розповів учасникам, яку інформацію можна отримати з сайту «ВИБОРКОМ», у яких розділах її шукати. Оскільки більшість людей були зі своїми гаджетами (ноутбуками, планшетами тощо), вони одразу ж закріпили нові знання на практиці. Також присутні обговорили «гострі кути» законодавства щодо виборів.

Крім того, було презентовано можливості для виборців взяти активну участь у виборчому процесі у ролі члена виборчої комісії або спостерігача, можливості онлайн-реєстрації для волонтерів на сторінках «ЧЛЕНАМ КОМІСІЙ» та «Я — СПОСТЕРІГАЧ!». Також були презентовані можливості системи, он-лайн навчання членів виборчих комісій «ВИБОРКОМ» http://electioninfo.org.ua/.

«Гаряча лінія» — безкоштовні юридичні консультації для виборців, членів комісій, спостерігачів, надання консультацій щодо користування системою «Виборком».
(044) 425-21-66, 425-23-01, 425-37-20
+38 (050) 469-21-64
+38 (067) 100-48-12
Графік роботи: понеділок-п'ятниця, 9:00—18:00. 24 та 25 квітня (день виборів); 14 та 15 червня 2014 (день виборів у випадку проведення другого туру): 9:00—21:00.

Просвітницька кампанія здійснюється у рамках проекту «Розбудова спроможності в проведенні навчання у виборчому процесі та підвищення обізнаності виборців», що виконується Координатором проектів ОБСЄ в Україні за підтримки Канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку і Міністерства закордонних справ Норвегії. 

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica