незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Звернення ХОО КВУ до всіх окружних комісій! Зміни в бюлетені після їх друку є незаконними!

Звернення ХОО КВУ до всіх окружних комісій! Зміни в бюлетені після їх друку є незаконними!

16 травня 2014 року лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко заявив, що він знімає свою кандидатуру з президентських виборчих перегонів.

22 травня 2014 року кандидат на пост Президента України Василь Цушко також заявив, що він знімає свою кандидатуру з президентських виборчих перегонів.

Згідно ст.56 Закону України «Про вибори Президента України» термін для зняття кандидатури шляхом відмови від балотування закінчився ще о 24.00 1 травня, тому не зважаючи на заяви вищевказаних кандидатів вони залишаються кандидатами на пост Президента України і їх ім’я будуть залишатися у виборчих бюлетенях, які вже давно надруковано.

На теперішній час на гарячу лінію ХОО КВУ надходять звернення від представників ДВК з питаннями яким чином ставити відмітку на бюлетенях про вибуття вищеназваних кандидатів.

Експерти нашої організації у всіх подібних випадках роз’яснюють членам ДВК, що ніяких відміток робити не треба і виборець в день голосування повинен отримати бюлетень у такому вигляді як його надруковано без будь-яких поміток напроти прізвищ кандидатів.

Але ХОО КВУ на теперішній час не може організувати своїми силами інформування членів ДВК, що працюють в Херсонській області щодо цього питання.

Враховуючи наведене вище, звертаємося до вас з вимогою під час видачі бюлетенів дільничним виборчим комісіям з 22 по 24 травня попередити членів ДВК про те, що будь-які зміни тексту виборчого бюлетеня після їх друку Законом України «Про вибори Президента України» не передбачено. Внесення додаткових даних, поміток призведе до визнання таких бюлетенів недійсними та вплине та результати волевиявлення громадян. 

З повагою, голова ХОО КВУ Д.В.Бєлий

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica