незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Успішна історія. Ні хитромудрим роботодавцям. Так – заслужений зарплатні

Успішна історія. Ні хитромудрим роботодавцям. Так – заслужений зарплатні

Люди пенсійного віку звикли, що про них дбає держава, оскільки в умовах соціалістичної системи були зовсім інші підходи до пенсійного забезпечення. На теперішній час держава не достатньо забезпечує більшість пенсіонерів, саме тому вони є однією з найуразливіших верств населення.

До центру правової інформації та консультацій ХОО КВУ звернулася жінка 1938 року народження з наступною проблемою.

Отримавши призначення пенсії ще у 90-роки, вона зрозуміла, що розміру мінімальної пенсії для нормального рівня життя не достатньо. Маючи на утриманні двох малолітніх онуків (так склалися життєві обставини), вона почала шукати можливості додаткового заробітку. Знаходила його і на ринку, і у приватних підприємців, і в комунальних підприємствах. Навіть охоронцем автостоянки 7 років у нічну зміну пропрацювала! І завжди так траплялося, що заробітну плату виплачували повністю та у встановлені строки. Але у 2010 році вона мала необережність влаштуватися на роботу до одного з комунальних підприємств міста двірником (у віці 72 роки!). З січня 2010 року до жовтня 2012 року вона працювала за трудовою угодою в цьому комунальному підприємстві та виконувала обов’язки двірника.

Але, на момент звернення до нашого Центру (кінець січня 2014 року) комунальне підприємство заборгувало жінці майже 3000 заробітної плати, посилаючись на відсутність коштів та той факт, що воно не є правонаступником іншого комунального підприємства, що на теперішній час ліквідовано, і з яким у нашої бабусі було укладено трудовий договір. Як кажуть, і я - не я, і хата не моя.

Але юристи Центру правової інформації та консультацій ХОО КВУ побачили підстави для стягнення з КП заборгованості по заробітній платі. Бабусі було надано безоплатну правову допомогу у вигляді написання позову до суду та постійного консультування з питань участі у судових засіданнях.

Слід зауважити, що, враховуючи поважний вік нашої відвідувачки, їй було запропоновано навіть безоплатне представництво інтересів в суді, але бабуся відмовилася, мотивуючи тим, що звикла розраховувати на свої сили, і не хоче почуватися боржником перед юристами Центру, що витратять свій час на її справи. Вмовляння не принесли результатів …

Як і очікувалося, Дніпровський районний суд ухвалив рішення, яким задовольнив вимоги бабусі про стягнення з КП на її користь нараховану, але не виплачену заробітну плату у повному обсязі (можна переглянути за адресою: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/36863652). На теперішній час триває процес виконання рішення.

Хочеться повідомити людям, котрі як і героїня цієї історії потрапили до складних життєвих обставин та у зв’язку з цим потребують безоплатної правової допомоги: двері нашого Центру правової інформації та консультацій відкриті для вас ще з 2000 року незалежно від пори року, політичної обстановки в країні та інших обставин.

Отримати безоплатну правову допомогу можна за адресою: Придніпровський узвіз 1, оф.8, м.Херсон. Запис на прийом проводиться за телефонами у м.Херсоні: (0552) 32-50-26 та (066)100-81-91.

Юрист Центру правової інформації та консультацій ХОО КВУ Олександр Токаленко

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica