незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Губернатор разжигает межрегиональную рознь и строит для своих подчиненных железные клетки

Губернатор разжигает межрегиональную рознь и строит для своих подчиненных железные клетки

А пока губернатор своими заявлениями разжигает межрегиональную рознь, по нашей информации, начальство требует на "большой митинг" в поддержку Президента бюджетников, которыми, вероятно, и будут заполнены только что отстроенные клетки. Людей созывают не смотря на сильнейший мороз. 

Вот такими сейчас выглядят подходы к облгосадминистрации (фото из группы "Еврореволюция-Херсон)


 Двери Белого Дома утратили свою монументальность, как и облик сегодняшней власти (фото из группы "Еврореволюция-Херсон)


Печатаем заявление главы Херсонской облгосадминистрации Николая Костяка, в котором, на наш субъективный взгляд, разжигаются межрегиональная рознь и есть лживые заявления, которые уже опровергла Общественная Рада Херсонского "Майдана":

Шановні мешканці Херсонщини, співвітчизники!

Звертаюся до вас як до свідомих громадян нашої держави, справжніх патріотів, які всім серцем бажають щасливого майбутнього Україні та рідному Таврійському краю.

Ні на хвилину не сумніваюся в тому, що всі ви з біллю сприймаєте сучасні події в державі, засуджуєте насилля і кровопролиття.

Нікого не може залишити байдужим те, що нашу країну штовхають у прірву жорстокого громадянського протистояння, безладу та анархії.

Сьогодні полум’я агресії і свавілля вийшло за межі Києва. В окремих регіонах штурмуються адміністративні будівлі, створюються неконституційні, начебто народні органи влади.

Але чи стане людям краще жити від того, що буде паралізована робота державних установ? Чи збільшаться від цього пенсії і зарплати? Чи зросте економічний потенціал?

Ні, і ще раз ні!

Категорично заявляю: подібними брутальними, протиправними методами неможливо побудувати заможну країну, розвинути демократію, заручитися довірою і підтримкою людей.

Шановна громадо Херсонщини!

Вже всім стало зрозуміло, що саме зараз, кожної хвилини, вирішується те, якою буде доля Української держави, чи запанують знову в нашій країні мир, стабільність та розвиток.

І цей доленосний вибір залежить від кожного, підкреслюю, кожного з нас!

Не має значення, живемо ми у великому місті або в маленькому селі, якої віри та національності, якою мовою спілкуємося і які погляди відстоюємо.

Ми – єдиний народ, громадяни України, і разом несемо відповідальність за те, що відбувається у нашому спільному домі.

Тож закликаю вас, шановні жителі Херсонщини, заради майбутнього дітей, заради спокою і злагоди на благодатній таврійській землі, зберігати виваженість, за жодних обставин не робити необдуманих, протиправних, силових вчинків.

Не піддавайтеся на будь-які провокації, у тому числі від радикально налаштованих груп, які зараз приїздять в нашу область із західних регіонів і вчать нас, як жити та будувати майбутнє, несуть розбрат у громаду Херсонщини.

Переконаний: нам вистачить здорового глузду і життєвої мудрості, щоб зберегти свій край від насилля та беззаконня.

Адже херсонці  – невтомні трударі, привітні, відкриті серцем господарі. І наше покликання – самовіддана, мирна праця на благо Вітчизни  та рідного краю.

Запевняю, Херсонщина впевнено стала на шлях розвитку, і з цієї дороги не зверне. В області забезпечено стабільність, а чітке бачення перспектив розвитку і взаємодія органів влади всіх рівнів з громадами дозволяють вирішувати нагальні питання життєдіяльності регіону.

Нещодавно прийнято обласний бюджет на 2014 рік. Це повністю збалансований фінансовий план, який має соціальну спрямованість і дозволить владі виконати свої зобов’язання перед херсонською громадою.

Дорогі тавричани!

Нам є навколо чого об’єднуватися. 

Цього року ми відзначаємо 200 років з дня народження Великого Кобзаря, 70-річчя нашого звільнення від німецько-фашистських загарбників та 70-річчя утворення Херсонської області.

Ці знаменні події, знакові для кожного з нас духовні та історичні цінності потрібно підкріпити конкретними справами та здобутками.

Тільки так, пліч-о-пліч, розуміючи і підтримуючи один одного, ми розбудуємо сильний, процвітаючий рідний Таврійський край та Україну!

Автор: Дементий Белый

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica