незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Звичайна історія: оформити спадщину. Але іноді це буває дуже складно...

Звичайна історія: оформити спадщину. Але іноді це буває дуже складно...

Майже всю пенсію жінка витрачає на ліки, тому звернутися в адвокатську контору або юридичну фірму за допомогою не має фінансової можливості. Та й не всі юристи беруться за складну справу, в якій і терміни пропущені, і докази правоти потрібно відшукувати, і слухання відбуваються за багато кілометрів в іншій області.

Батьки пенсіонерки все життя прожили в невеличкому селі в Тростянецькому районі Вінницької області, мали невеликий будинок та земельну ділянку, вели домашнє господарство. У липні 2012 року помер батько Олени Олексіївни, а через кілька місяців з життя пішла і мати. Після смерті батьків відкрилося право на спадщину, однак три сестри не побажали ділитися спадщиною саме з Оленою Олексіївною, мотивуючи тим, що з її інвалідністю та хворобами та довго не проживе, тому може обійтися без спадкового майна.

Проте після довгих і тривалих суперечок, сестри начебто порозумілися. Все спадкове майно (будинок, земельний і майновий пай, депозитний рахунок в банківській установі) оформляють на одну з сестер, яка проживала разом з батьками в сусідньому домі. Після оформлення спадщини вони спільно продають спадкове майно, а виручені кошти ділять рівними частинами між усіма чотирма сестрами.

Олена Олексіївна повірила сестрам і, враховуючи досягнуту домовленість, сподівалася що незабаром отримає свою частку від реалізованого спадкового майна. Однак час йшов, сестри всіляко уникали спілкування з Оленою Олексіївною, а коли нарешті їй вдалося зв'язатися з молодшою сестрою, отримала шокуючу відповідь - їй відмовили в отриманні своєї частки спадкового майна.

Після такої несподіваної новини Олена Олексіївна потрапила з гіпертонічним кризом до лікарні, де пробула кілька тижнів. В силу досягнутих домовленостей з сестрами, хвороби та юридичної неграмотності, Оленою Олексіївною були пропущені строки для вступу до спадщини.

Після того, як жінка звернулася за допомогою, юрист Татарунарського ЦВЮП, що діє в рамках проекту «Земельні права: консультування, правозахист та яскрава просвіта» за підтримки USAID АгроІнвест, допоміг оформити і подати позовну заяву до суду про надання додаткового строку для прийняття спадщини, про визнання права на обов'язкову частку у спадщині та визнання права власності на спадкове майно.

На початку червня 2013 року суд першої інстанції задовольнив вищевказану позовну заяву в повному обсязі. Але сестри Олени Олексіївни були налаштовані рішуче, і подали апеляційну скаргу на це рішення до суду апеляційної інстанції. Однак, очевидно рішучість пенсіонерки в захисті своєї законної спадщини змусила інших спадкоємців вступити в переговори. В результаті, на черговий прийом до Центру Олена Олексіївна прийшла разом з молодшою сестрою з проханням допомогти скласти між ними мирову угоду. Юристом центру був підготовлений текст мирової угоди і відповідну заяву до суду про його затвердження.


Татарбунарський центр вторинних юридичних послуг
м. Татарбунари Одеської області
Адреса: 68100, Одеська область, м. Татарбунари, вул. В.Тура, 48, каб. 4 (в приміщенні Татарбунарського районного управління юстиції)
Запис за тел. (04844)32148, тел. м. (097)0785363

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica