незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Микола Огданець: "У гості до прикордонників"

Микола Огданець: "У гості до прикордонників"

У спілкуванні з офіцерами-прикордонниками протягом уже достатньо тривалого часу склалося враження, що час хвилювання та непорозумінь вже пройшов, а на зміну прийшла впевненість у своїх силах. Прикордонники забезпечені всім необхідним, пости підсилені мотопіхотою, з’явилася і важка техніка. Кордон по Сивашу (по території Херсонщини) встановлено по-справжньому.

 Вражає відношення населення. Коридор Чаплинського центру дитячої творчості заставлений банками з законсервованими овочами, місцеві жителі допомагають, чим можуть. Не відстають і каховчани, продовжують збирати речі, харчі (діють два центри по їх збору – в універмазі та в фотосалоні «Фото-чиз» на набережній). Неможливо перечислити всіх хто допомагає, і дуже боюся когось образити неувагою, тим більше, що дуже часто каховчани взагалі не називають своїх імен. Хочу подякувати Галині Захарченко, Олександру Зікранцю, Евгену Сокуру, Михайлу Левченку, Олександру Селезньову, Віктору Зубкову, Володимиру Чиркіну і взагалі всім небайдужим жителям нашої Каховки. У минулу суботу ми впевнилися, як потрібні не тільки рації, біноклі, страйкбольні окуляри та рукавички, але і листи від школярів. Ми бачили, з якою увагою читали молоді бійці з Хмельницького, Житомира, Одеси листи від маленьких козачат з Каховської гімназії і просили привозити їх знову і знову.

І знаєте, земляки, я за останні дні знову переосмислив для себе знамениту пісню Михайла Светлова про Каховку і її останні строки: «Мы мирные люди, но наш бронепоезд стоит на запасном пути!»

Микола Огданець

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica