незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Захист земельних прав громадян на півдні України: особливості роботи в 2014 році

Захист земельних прав громадян на півдні України: особливості роботи в 2014 році

Великий партнерський колектив правозахисників вже другий рік поспіль вирішує актуальні проблеми в цій сфері земельних відносин.

Як зазначила Галина Бахматова, діяльність в цьому напрямку відбувається за підтримки  gроекту міжнародної технічної допомоги USAID «Агроінвест в Україні». Мета діяльності Центрів - налагодити  систему правової просвіти  і надання первинних та вторинних юридичних послуг,  забезпечити рівні можливості доступу  до правосуддя у сфері прав власності на землю українським власникам земельних паїв, особистих селянських та фермерських господарств у вибраних громадах. У 2014 р. географія надання послуг розширился. Й крім Херсонської,   Миколаївської та Одеської областей, юристи також будуть надавати послуги селянам у Кіровоградській області та автономної республіці Крим. Робота проводиться  в районних  Центрах  надання вторинних юридичних послуг у сфері прав власності на землю.

Формами діяльності Центрів юридичних послуг є:  
1) Безкоштовна  юридична допомога (первинна та вторинна) в Центрах, відкритих в Херсонській (м. Херсон, Каховський райони), Миколаївській ( Вознесеньский райони)  та Одеській  (Татарбунарський райони) областях; прийом громадян в районних центрах та робота виїзних громадських приймалень  по селах;  
2) Просвіта громадян щодо земельних прав та провозахист;  
3) Інформаційна кампанія;  
4) Моніторинг порушення земельних прав. 

Типові порушення земельних прав, які  потребують втручання юристів та правової допомоги нашим громадянам:
1) обмеженнях права на землю, земельну ділянку
2) перешкоджання у здійсненні права на землю – приватизації земельної ділянки
3) ошукання селян під час здачі в оренду їхніх земельних ділянок
4) порушення прав селян під час «роботи» з власною земельною ділянкою - купівлі, продажу, відчуження, заповіту, спадщини, межових спорів
5) заподіяння збитків землевласникам та землекористувачам
6) порушення пільг для окремих категорій громадян по сплаті земельного податку
7) порушення законних процедур при зміні цільового призначення землі
8) проблеми землеустрою в інтересах громадян  як  приватного сектору, так і порушення мінімального розміру земельної ділянки біля багатоквартирних житлових будинків
9) не видання  (або затягування часу) відповідного Акту чи не прийняття Рішення різними установами виконавчої влади або суду.

Сподіваємось, безкоштовна правова допомога як на рівні консультацій, так і на рівні судових позовів у разі необхідності, допоможе нашим співвітчизникам   відчувати себе більш захищеними та обізнаними щодо власних земельних прав. 

земельні права

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica