незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Громадськість виборює прозоре та ефективне фінансування для людських умов у Генічеської районної лікарні

Громадськість виборює прозоре та ефективне фінансування для людських умов у Генічеської районної лікарні

 На виконання рекомендацій громадського аудиту прозорості та ефективності використання бюджетних коштів Генічеського районна рада та районна державна адміністрація у 2018 році за офіційним листом спрямувала 190 тис. грн на ремонтні роботи в інфекційному відділенні КЗ Генічеської ЦРБ. Також залучені благодійні кошти майже 54 тис грн.

Також постійна депутатська комісія районної ради з питань медицини та соціального захисту населення  вирішила, що  з одного боку, при формуванні бюджету на 2019 рік..буде продовжено фінансування інших ремонтів у лікарні. З іншого спільно з громадськістю сформувати дієвий механізм контролю ефективності використання коштів бюджету ї громади району.

Це стало результатом серії нарад  громадських експертів рекомендації  ГО «Фундація майбутнього з районними посадовцями і депутатами з питань результатів громадського моніторингу.

Ці результати адвокаційного моніторингу свого проекту« Доцільність та ефективність використання бюджетних коштів у бюджеті Генічеського району розраховані на капітальні видатки» нещодавно презентувала http://www.frgn.mk.ua/wp-content/uploads/2018/09/genichenskiyrn.pptx на міжобласному семінарі для місцевих і посадовців громадськості Миколаївщини представників Херсонщини керівник ГО «Фундація майбутнього» Наталія Ємченко:

«…Літній сезон 2017 року відпочиваючі став пациентами  районної лікарні м. Геніченськ зіткнулись з жахливим нелюдським и умовами надання першої медичної допомоги : 

У медіаінцидент був на той час сенсацією та обурив нас: http://galinfo.com.ua/news/zhahy_likarni_u_genichesku_krapelnytsya_na_vishaltsi_264972.html ; https://www.youtube.com/watch?v=PBhoHnP3Xh4

Ми вирішили розібратися чому це сталось? Чого не зробили місцеві посадовці і депутати? Чому отримав від національних реформ можливості ресурсного забезпечення така ганьба?

Наш аудит виявив що органи районної публічної влади просто забули про лікарню тому що бракує прозорості бюджетного процесу та відсутній як механізм контролю, так відповідна громадянська позиція мешканців.

«Стукаєте і Вам відчинять!» Ми знайши порозуміння зі:

-Заступником голови РДА  – Бекировою Гульнар Решатовною;

-Начальником відділку фінансового моніторингу  районної ради,членом Бюджетної комісії -Стегурою Наталією Володимирівною;

-Членом комісії районної Ради з питань медицини та соціального захисту населення  — Сокол Вікторією Володимирівною.

Нас приємно здивувало, що місцеві посадовці та депутати одразу почули наші рекомендації. Так знайшлось як бюджетне та фінансова підтримка місцевих філантропів.  

Але ще потрібно вилікувати систему управління у районі , що має:

— відсутність чітких процедур проведення перевірки та контролю за посадовцями закладу;

—  невизначеність зони відповідальності  за яку відповідають представники закладу; — безпідставно розширене та нечітке коло питань та робіт які виконується керівництвом закладу без належного контролю з боку контролюючих органів та громадськості.

А викликом реалізації права участі в обговоренні та прийнятті рішень представників об’єднань ,бізнесу і громадян є стаття 215 Кодексу України про адміністративні порушення , посилаючись на яку місцеві  формують колегіальні органи виключно з представників місцевих посадовців. Також — відсутні механізми застосування санкцій до представників керівництва закладу в разі порушення процедур.

Ми погодили з керівництвом державної адміністрації м. Геніченськ спільні дії з вирішення згаданих викликів управління фінансами на основі рекомендацій громадського аудиту ….»

Стало :

Разом ми запровадимо систему контролю за ефективністю виконання цільових та бюджетних програм на основі можливостей програмно-цільового методу, механізмів місцевої демократії (громадської ради, громадський аудит бюджетних програм та інш), сервісів Прозорро та розміщення бюджетної документації у машиносчитуваємом форматі на офіційних сайтах та поталі е-дата

Прес-служба ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за матеріалами ГО «Фундація майбутнього»

Проект ГО «Фундація майбутнього»  на тему:« «Доцільність та ефективність використання бюджетних коштів у бюджеті  Генічеського району розраховані на капітальні видатки»і» реалізовано за сприяння ГО «Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень,при підтримці ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за кошти Національного фонду підтримки демократії (NED м. Вашингтон, США).

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica