незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » В об'єднаних громадах планується широке впровадження енергозберігаючих технологій

В об'єднаних громадах планується широке впровадження енергозберігаючих технологій

Голова Держенергоефективості Сергій Савчук підписав Меморандум про співпрацю із Асоціацією об’єднаних територіальних громад (ОТГ) для широкого впровадження проектів з енергоефективності та відновлюваної енергетики у місцевих громадах - повідомляє прес-служба відомства.

«Завдяки важливій проведеній Урядом реформі децентралізації місцеві громади мають достатні фінансові ресурси, які варто раціонально використовувати на користь громад», - пояснив С.Савчук.

Окрім цього, кожна громада володіє значним ресурсним потенціалом, щоб вирішити питання енергозабезпечення та стати більш незалежною.

Наприклад, м. Славутич зменшило свою залежність від газу на 40% завдяки  твердопаливній котельні потужністю 10,5 МВт, що виробляє тепло із тріски.

Наступний крок Славутича – встановлення біоТЕЦ потужністю 12,5 МВт електричної та 29 МВт теплової енергії. Додатково планується засадити 5 тис. га енергокультурами як джерелом біомаси.

Важливо, що ОТГ починають активно  займатися питаннями енергоефективності. Так, у серпні ц.р. Мачухівською ОТГ укладено перші ЕСКО-договори у 2 навчальних закладах (с. Плоске та с. Калашники). Завдяки реалізації таких контрактів, громада вже в цьому опалювальному сезоні буде економити до 20% енергоресурсів.

Енергоменеджмент / енергомоніторинг запроваджено в 10 ОТГ, а ще в 35 ОТГ - розробляється.
Також місцеві програми здешевлення «теплих кредитів» впровадили 7 ОТГ.

Отже, сторони будуть працювати над:
- розробкою та впровадженням місцевих програм з енергоефективності та відновлюваної енергетики;
- розробкою та впровадженням енергетичних  планів із заміщення традиційних видів палива альтернативними;
- реалізацією проектів:
- генерації енергії з біомаси, біогазу, сміття;
- будівництва потужностей з виробництва біоетанолу та біодизелю;
- впровадження ЕСКО-проектів.

Джерело: Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica