незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Олена Урсуленко вважає рішення позачергової сесії незаконними

Олена Урсуленко вважає рішення позачергової сесії незаконними

Секретар міськради Олена Урсуленко вважає рішення позачергової сесії незаконними і звернулася з цього приводу в Прокуратуру й СБУ.

Таку заяву Олена Борисівна оприлюднила на своїй сторінці в Фейсбуці:

«Рішення позачергового засідання Херсонської міської ради не відповідають приписам чинного законодавства. А саме: Закону України «Про місцеве самоврядування», «Про доступ до публічної інформації », а також – діючого регламенту міської ради VІІ скликання. Після того, як я отримала на підпис рішення цієї позачергової сесії, я, не вагаючись, написала зауваження. У своєму зауваженні я внесла пропозицію міському голові ветувати рішення міськради про внесення змін до бюджету 2017 року.Таку пропозицію внесли депутати ще під час пленарного засідання. У понеділок я звернулась до прокуратури з приводу перевірки законності проведення позачергової сесії без попереднього обговорення у постійних комісіях та публікації проектів на офіційному сайті. Попри це, рішення вже підписане міським головою. І мій наступний крок – звернення до СБУ. Я – проти таких підходів у роботі чиновників і депутатів, які працюють на власний інтерес при розподілі коштів громади. Адже на позачерговій сесії швидко розподілили 100 млн. гривень! Також маю зауваження до рішення «Про обрання голів постійних комісій та затвердження складу комісій». Процедура прийняття була аналогічною – кулуарні домовленості замість публічного обговорення».

Нижче публікуємо зауваження, підготовлені Оленою Урсуленко.

  

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica