незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Громадська рада просить мера не підписувати рішення про підвищення тарифу на проїзд

Громадська рада просить мера не підписувати рішення про підвищення тарифу на проїзд

Громадська рада при Херсонському міському голові визнала рішення виконкому про підвищення тарифу на проїзд в маршрутках до 5 гривень ганебним й незаконним.

Таке рішення було прийнято вчора на засіданні ГР.

Крім того, Громадська рада звертається до міського голови з проханням не підписувати дане рішення, а до депутатів міськради – відмінити його.  

Представники громадськості прийняли ще низку рішень щодо «транспортної» справи – відновити роботу робочої групи (яка була створена за призначенням мера й займалася розрахунком справедливого тарифу) та надати їй статус консультативно-дорадчого органу, який буде моніторити зміни якості перевезень, які закладені в рішенні виконкому – а це видача квитків на проїзд, водії в формі, автобуси, підготовлені до зими і т.д.

Також громадськість проголосувала за те, щоб міський голова та депутати виділили з бюджету кошти для незалежного дослідження пасажиропотоку, що є ключовою цифрою в формулі розрахунку справедливого проїзду. Крім того, члени ГР проголосували за те, щоб був підписаний Меморандум, у якому перевізники беруть на себе певні зобов’язання щодо покращення якості перевозок. Тільки не той документ, який пропонують самі маршрутники, а розроблений громадськістю.  

Громадська рада планує обговорити існуючу міську програму Про пасажирські перевезення та сприяти тому, щоб вона працювала. Також члени ГР проголосували за те, щоб сприяти створенню громадської організації, яка буде контролювати стан транспортної галузі міста.
Чому ж рішення виконкому можна вважати незаконним? Нагадаємо, що в ньому значиться, що підвищення тарифу до 5 гривень тимчасове й припиняє дію 1 квітня. Але цим документом відмінено попереднє рішення – про тариф 3 гривні, тож теоретично, 1 квітня ми залишимося взагалі без визначеного тарифу. До того ж члени ГР вбачають в даному рішенні чимало ризиків й можливостей  зробити «тимчасовий» тариф постійним.

Втім, працівник виконкому Ірина Онищенко зазначила, що поки що це рішення не підписував, тож, за її словами, рано бити на сполох. 

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica