незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Формування бюджету повинно відбуватися прозоро та за участю громадськості

Формування бюджету повинно відбуватися прозоро та за участю громадськості

6 листопада в Кризовий Медіа-Центр. Херсон відбулося засідання прес-клубу, в якому взяли участь представники Громадської ради при Херсонському міському голові. В ході засідання прес-клубу керівники комітетів Громадської ради розповіли представникам ЗМІ про своє ставлення  до ключових проблем в Херсоні та відповіли на запитання журналістів.
В листопаді наступає ключова фаза бюджетного процесу міста Херсона: депутати  на підставі бюджетних запитів формують проект міського бюджету та виносять його на громадське обговорення. В минулі роки представники влади запізнювалися із дотриманням необхідних термінів й в результаті «проводили» без обговорень рішення, які мали значні корупційні ризики. Цього року Громадська рада планує вимагати проведення повного та необхідного публічного обговорення, щоб позбавити можновладців непрозоро розподіляти гроші платників податків.
Іншою темою для обговорення на засідання прес-клубу став незадовільний стан із реалізацією права громадян на участь в процедурах прямої демократії. Представники влади ігнорують прямі норми законів та Статуту територіальної громади міста Херсону. Вже хронічним стала відмова від розгляду електронних петицій та резолюцій громадських слухань. Найбільш резонансними є ігнорування електронної петиції із вимогою підвищення якості роботи пасажирського транспорту. Ця резолюція була направлена до міської ради ще на початку 2017 року й так й не була розглянута. Також депутати відмовляються розглядати Резолюцією із вимогою створення в місті Кризового центру для жертв сімейного насилля. Коаліція громадських організацій провела загальноміські громадські слухання з цього питання, які одноголосно ухвалили вимогу щодо створення такого Центру у Херсоні.  
Темами обговорень стали практики недотримання вимог антикорупційного законодавства в контексті голосувань депутатів місцевих рад в умовах конфлікту інтересів, необхідності громадськості забезпечити контроль за публічними звітами депутатів місцевих рад, питання публічного обговорення програм розвитку пасажирського транспорту у Херсоні.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica