незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » У Виноградівській ОТГ відкрився центр надання безоплатної первинної правової допомоги

У Виноградівській ОТГ відкрився центр надання безоплатної первинної правової допомоги

З грудня 2017 року у приміщенні Виноградівської сільської ради започаткував свою роботу Центр із надання безоплатної первинної правової допомоги населенню - філіал херсонського офісу Мережі правового розвитку, що діє на базі ХОО КВУ. 

Допомога надається у кабінеті на другому поверсі Херсонська обл., Олешківський р-н., с. Виноградове. Вул., Ларіонова, буд. 7, 2-й поверх.

Безоплатна первинна правова допомога – вид державної гарантії, що полягає в інформуванні людини про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження незаконних дій, рішень чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.

За первинною правової допомогою може звернутися будь яка людина, без обмежень.

Первинна правова допомога включає:

●надання правової інформації, консультування;

●складання заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);

●надання витягів із законодавства;

●надання допомоги у доступі особи до вторинної правової допомоги та медіації.

А також консультації з питань взаємодії з виконавчими органами, органами місцевого самоврядування, комунальними службами та підприємствами, які надають послуги населенню, з питань захисту прав військовослужбовців та їх родин.

Графік роботи:

Вівторок – середа : 9:00 - 12:00 та 13:00 - 16:00.

Між херсонським офісом МПР та керівництвом Виноградівської громади був підписаний Меморандум,  результатом якого стало об’єднання зусиль для досягнення зазначеної мети шляхом організації спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня поінформованості осіб, що перебувають під юрисдикцією України, щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу шляхом проведення конференцій, семінарів, круглих столів, зустрічей та інших заходів, розміщення друкованої продукції та інформації в Інтернет ресурсах.

Даний проект здійснюється за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica