незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Яким хочуть бачити городяни новий бюджет міста?

Яким хочуть бачити городяни новий бюджет міста?

15 грудня о 14-00 в Кризовому медіа-центрі. Херсон відбулося публічне обговорення бюджету міста за участю членів Громадської ради при Херсонському міському голові.
Представники громадськості презентували та обговорили пропозиції громадськості напередодні загальноміських бюджетних громадських слухань.
Представники громадськості під час обговорення зазначили, що міська влада не запланувала заходів для збільшення міських доходів. Розмір надходжень плати за землю заплановано менший, ніж було у 2017 р.  Вирішення цього питання могло дати місту 200 мільйонів гривень. Штучно заниженими є й прогнози прибуткового податку: при зростанні вже на початку року мінімальної зарплати на 17,1% вони зростають лише на 8%. На думку Володимира Молчанова, «Це свідчить про повторення планів штучно створити перевиконання надходжень, щоб в середині року та восени поділити їх в кулуарах без участі громади».
Громадська рада при Херсонському міському голові для збільшення доходів та більш ефективного її використання пропонує:
1)Провести інвентаризацію та зробити публічний онлайн доступ до земельних ділянок міста та об’єктів нерухомості комунальної власності.
2)Прийняти до 30.06.2018 р.  з дотриманням передбачених для регуляторного акту процедур нормативно-грошову оцінку 1 кв. м. землі
3)Поновити обов’язковість використання одержувачами бюджетних коштів та комунальними підприємствами системи закупівель Прозорро при «допорогових» сумах замовлень, які складають понад 95% від усіх замовлень публічного сектору міста, або застосувати спрощений власний аналог з електронними торгами учасників на зниження ціни.
4)Прийняти і втілити конкурентні механізми формування соціального замовлення і проведення конкурсу при здійсненні таких бюджетних видатків:
- Організаціям ветеранів та інвалідів
- Організаціям з охорони громадського порядку
- Спортивним та культурно-просвітницьким організаціям.

5) Прийняти програми розвитку автобусного та електротранспорту, припинити надавати перевізникам компенсацію за провіз пільговиків вибірково і без обліку кількості перевезених.
В ході обговорення пропонувалися й конкретні пропозиції до проекту Бюджету.
За результатами обговорень були погоджені пропозиції, які у понеділок 18 грудня будуть озвучені на загальноміських бюджетних слуханнях.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica