незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Анонс. ПУБЛІЧНА ДИСКУСІЯ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ НА ХЕРСОНЩИНІ

Анонс. ПУБЛІЧНА ДИСКУСІЯ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ НА ХЕРСОНЩИНІ

12 квітня об 11.00 в малому залі Херсонської міської ради (м.Херсон, просп.Ушакова, 37) відбудеться публічна дискусія щодо організації безоплатної правової допомоги на Херсонщині.

Сотні тисяч громадян в Україні сьогодні стикаються з потребами захисту власних прав. У таких ситуаціях вони намагаються або діяти самостійно чи через знайомих, або звертаються по правову допомогу.

Безоплатну правову допомогу (БПД) надають громадські організації та державні установи.

При цьому суб’єкти, що надають правову допомогу, не завжди знають одні про одних, та ще гірше - про них не завжди знають "клієнти".

Виникає потреба переадресування клієнтів у мережі безоплатної правової допомоги для більш спеціалізованих консультацій, для забезпечення територіальної доступності, оперативності та своєчасності такої допомоги.

Крім того, громадяни мають право очікувати єдиних стандартів отримання правової допомоги, і саме держава разом с громадськими організаціями  повинна сформувати таку політику.

У відкритій дискусії державних структур та громадських організацій ми зможемо виявити нові виклики на цьому шляху, зробити ідентифікацію типових звернень запитувачів правової допомоги, визначити «пробіли» в законодавстві про надання правової допомоги, зокрема, щодо не врегулювання на законодавчому рівні питання перенаправлення запитувачів безоплатної правової допомоги, відсутності Стандартів якості надання первинної правової допомоги. Основна ідея діалогу влади та громади – формування на державному рівні розділу про перенаправлення в електронній базі запитувачів безоплатної правової допомоги.

Це не тільки покращить реальний доступ до правосуддя, але й стане новим поштовхом для розвитку правозахисних організацій при об’єднаних громадах.

Питання для обговорення:

1) Ідентифікація типових звернень запитувачів правової допомоги, їх категоризація;

2) Ідентифікація правових проблем/потреб громад та напрацювання алгоритмів їх вирішення;

3) Визначення територіальних «пробілів» у наданні БП;

4) Найтиповіши проблеми, з якими звертаються люди і які можливо вирішити на рівні громади;

5) А також інформації про якість надання послуг адвокатами державної системи БПД

На публічну дискусію запрошуємо журналістів, депутатів, представників органів влади та місцевого самоврядування, суддів, колег і партнерів з громадських організацій.

Контактні особи:

Наталя-Дануте Бімбірайте, директор ІРЦ "Правовий простір", голова Правління ГО "Мережа правового розвитку" – 0958926922. Василь Касьянов, координатор проекту у Херсонській області – 0509396792.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica