незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Завтра починаються прес-сніданки з суддями

Завтра починаються прес-сніданки з суддями

В Херсоні, 11, 13, 18 та 20 липня об 11.00 в кофейні «Коко» (вул. Ярослава Мудрого)  відбудуться прес-сніданки журналістів та активістів громади з суддями задля ПІДВИЩЕННЯ ОБІЗНАНОСТІ ГРОМАДСЬКОСТІ ЩОДО СТАНУ ТА ХОДУ СУДОВОЇ РЕФОРМИ НА МІСЦЕВОМУ ТА НАЦІОНАЛЬНОМУ РІВНЯХ.

Організатор - Комітет виборців України в рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

На прес-сніданках будуть присутні представники Херсонського міського суду, апеляційного, адміністративного та господарського судів Херсонської області, Державної судової адміністрації. Вони відповідатимуть на питання щодо основних проблемних сфер судової реформи: прозорість – корупція – фінансування – контроль.

Просвіта громадян  через ЗМІ включатиме також пояснення щодо головних аспектів судової реформи:

І. Поліпшення прозорості судової системи: електронний суд, Е-декларації, перевірка стилю життя як інструмент контролю доброчесності.

ІІ. Подолання корупційних ризиків в системі судочинства: недоторканість, переатестація та призначення нових суддів.

ІІІ. Фінансове забезпечення суду: рівень заробітної плати та штрафні санкції.

IV. Інструменти контролю над суддями: органи влади та громадський контроль.

За 26 років незалежності України було сім спроб реформувати судову гілку влади. Остання восьма спроба почалась з 2 червня 2016 року, коли Верховна Рада ухвалила зміни до Конституції в частині правосуддя та новий Закон України «Про судоустрій та статус суддів».  Судова реформа запроваджена з  головною метою  - відновлення довіри суспільства до судової влади та спрощення  судової системи  для громадян з одночасним кадровим перезавантаженням,  антикорупційним контролем та дієвою відповідальністю суддів.

Контактна особа  - Галина Бахматова, тел. 050 605 63 16

Е-мейл:  kherson.cvu@gmail.com

Участь у заході за попередньої реєстрації по телефону 050 605 63 16

Цей прес-сніданок проводиться за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Погляди авторів, викладені на прес-сніданку, не обов’язково відображають погляди Агентства США з міжнародного розвитку або уряду Сполучених Штатів Америки.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica