незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » У Миколаєві відбудуться загальноміські громадські бюджетні слухання

У Миколаєві відбудуться загальноміські громадські бюджетні слухання

 20 вересня ініціативна група з 12 місцевих NGO та ОСББ на засіданні Експертно — громадської ради міськвиконкому (ЕГР) запустити перших загальноміських громадських слухань з питань ефективності і прозорості бюджету Миколаєва 2017- 2019 роки.

Урочисте підписання колективного листа зверненя миколаївському голові відбулось на виконання рішення ЕГР від 14 вересня за рекомендаціями трьох щорічних моніторингів рівня публічності участі і доброчесності прозорості громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» та серій громадських аудитів  доброчесності запровадження програмно цільового методу ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» 2017-18 р. та моніторингової досліджень ГО «Фонд ініціативного розвитку» у сфері енергозбереження та ГС «Федерація асоціацій малого та середнього бізнесу» у сфері управління комунальним майном у м. Миколаєві.

Голова Експертно громадської ради виконавчого комітету миколаївської міської ради Артем Ващиленко відкриваючи засідання казав:

«Системні моніторинги громадських експертів протягом 3-х років підтверджують корупціогенні чинники у системі управління бюджетним процесом. Їх долати можливо за активною участю всієї громади. Саме тому ми ініціювали загально міські громадські слухання.

Так миколаївці зможуть у листопади сформувати замовлення депутатам і чиновникам не тільки на пріоритети бюджетних видатків  а і демократичні механізми управління містом..»

Ініціатор проведення Заступник голови ЕГР та директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Михайло Золотухін так прокоментував подію:

«…Наша Експертно-громадська рада має рецепти належного врядування. Але для їх сприйняття місцевими посадовцями, членами міськвиконкому і депутатами особливо у сфері місцевого бюджету нам потрібна допомога активних та розумних городян. У свій час ми розробили міську процедуру проведення громадських слухань.

Тепер ця процедура демократії участі допоможе городянам разом з місцевим посадовцям і депутатам налагодити таку систему управління, що дозволить отримати громаді якісні муніципальні послуги за зрозумілі, прийнятні громаді ціні вже у 2019р…..»

Пакет документів вже у міського голови. Чекаємо його рішеня щодо процедурних питань підготовки та проведення громадських слухань!

Прес-служба ГО «Фонд розвиткум. Миколаєва».

____________________________________________________________________________

Моніторингові дослідження відбулись в рамках проекту: «Ефективність, прозорість  місцевих бюджетів у Миколаївської та Херсонської областях під контроль громад», що реалізує ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» при партнерстві з ГО «Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень» за фінансової підтримки Національного фонду на підтримку демократії (англ. NED) та у рамках діяльності громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!».

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica