незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Адвокаційний кейс-посібник «Методи оскарження бюджетних порушень»

Адвокаційний кейс-посібник «Методи оскарження бюджетних порушень»

Експерти ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» на основі адвокаційних практик громадських аудиторів Дніпра, Херсону Вознесенську підготували методичний посібник, що цікаво та зрозуміло розповідає про дієві альтернативні стратегії взаєомодії інституцій громадянського суспільства (ІГС) з Державними контролюючими органами та органами місцевого самоврядування задля доброчесності, ефективності бюджетного процесу.

Кейс-посібник

Методичний посібник стане помічником громадянським активістам , що об’єднались в ІГС для захисту прав та інтересів громадян на належну якість муніципальних послуг за розумну ціну з видатків місцевих бюджетів, що інвестуються у досягнення цілей бюджетних і місцевих цільових програм відповідно принципів належного , демократичного врядування.

Брошура інформує про можливості національного законодавства для налагодження партнерства ІГС з органами місцевого самоврядування та з системою органів державного фінансового контролю бюджетних установ в України:

— Державною аудиторською службою;

— Міністерством фінансів;

— Рахунковою Палатою Кабінету Міністрів України;

– Державною фіскальною службою.

У практичної частині брошурі розібрано чотири кейсів застосування згаданих можливостей національного законодавства на прикладах адвокаційних компаній грантерів з просування рекомендацій громадських аудитів у сферах благоустрою, харчування школярів, прав мешканців з особливими потребами та історія доброчесності запровадження програмно-цільового методу як основи виміру ефективності бюджетного місцевого бюджетного процесу.

Е — посібник має посилання на брошуру та відео — фільм з питань застосування методики громадського аудиту грант ерами і партнерами Фонду 2017-18 роках:

Брошура «Громадський аудит для підвищення ефективності бюджетних процесів у м. Миколаєві. Методика громадського аудиту та оцінки ефективності використання бюджетних коштів». Е — доступ на https://drive.google.com/file/d/0B1QLLbEn_8WFT2t5a1FoY2QtWUpQVUl5MVVJbE1EeFpQbHJn/view?usp=sharing ;

Відео — фільм – з практики партнерства ІГС та Державної аудиторської служби для лікування бюджетної системи м Дніпро. Е -доступ на https://youtu.be/YPCX_hONKHM б

Про трирічний досвід партнерства ІГС з Державною аудиторською службою та його наслідки на http://frgn.mk.ua/?p=10251.

Також у квітні 2018 р. Фонд видав буклет «Бюджетний календар» https://drive.google.com/file/d/0B1QLLbEn_8WFUV9JNC1MNmltRkEwemdLa0k5aS1IYVljR2VJ/view?usp=sharing , який детально інформує про те, в який місяць року відбувається той чи інший фінансовий процес та які ініціативи кожен громадянин може здійснювати по місяцях року, якщо бажає впливати на життя свого міста або села та бути справді гарним господарем у рідній громаді.

Прес-служба ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»

Адвокаційний кейс-посібник та інші згадані у релізі навчальні матеріали створено на основі методики ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» та практик ії застосування в рамках проектів, що реалізовано в рамках діяльності громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» за кошти Національного фонду підтримки демократії (NED м. Вашингтон, США); Посольства Великої Британії в Україні та в рамках програми «Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica