незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Пропозиції міської Громадської ради до Бюджету

Пропозиції міської Громадської ради до Бюджету

9 жовтня в Кризовому медіа-центрі.Херсон відбулося засідання бюджетного комітету міської Громадської ради.

Члени комітету обговорили пропозиції до змін до міського бюджету на 2018 рік, а також пропозиції щодо Громадського бюджету у місті Херсоні на 2018-2022 роки. Нижче публікуємо пропозиції до змін до міського бюджету.

1. Збільшення поточних та капітальних видатків на заклади освіти (3 500 000 грн.) – просимо надати перелік закладів і точне формулювання видатків за кожним із закладів.

2. Просимо перевірити формулювання стосовно видатків на медикаменти для закладів охорони здоров’я (368 826 грн.) – скоріш за все, мова йде про витратні матеріали, адже саме їх використовують для профоглядів.

3. Просимо знову звернути увагу  на видатки на відшкодування пільгового проїзду і розглянути питання монетизації. Також зауважуємо компенсаційні виплати КП «ХКТС» за пільгове перевезення автомобільним транспортом: жоден «пільговий» автобус вже давно не виходив на маршрут. Кому і за що будуть відшкодовувати?

4. Збільшення видатків на фінансову підтримку КП «Іскра» - просимо розписати, які саме заходи.

5. На управління культури сплановано зменшення видатків на 200 тис. грн.. через те, що не відбулось підвищення посадових окладів. Ми пропонуємо залишити ці кошти і спрямувати їх на премії працівникам культури.

6. Видатки на обслуговування населення, прикріпленого до КЗ «Обласна лікарня відновного лікування» (1 005 100 грн.): що це за лікарня і яке населення до нього прикріплене? Як це узгоджено із медичною реформою?

7. Співфінансування облаштування спортивних майданчиків (3 000 000 грн.): де будуть розташовані майданчики?

8. Збільшення видатків на капітальний ремонт об’єктів житлового фонду (1 500 000): просимо розписати перелік об’єктів.

9. Збільшення видатків на будівництво каналізаційних мереж у Зеленівці (1 730 000 грн.): чому це робить місто, якщо у Зеленівки є власний бюджет?

10. Зменшення видатків на будівницто інженерних мереж та спорут у мкр. Таврійський (- 1 470 000): хочемо поточнити початкову суму і стан будівництва зараз. Чому зменшується сума? Те саме – стосовно зменшення суми за Бучми, 22 та смт. Надніпрянському.

11. Збільшення видатків для реконструкції фонтану на бул. Мирному (482 000): будь-ласка, поточніть причину збільшення та поточний стан робіт.

12. Збільшення видатків на капітальний ремонт І та ІІ під’їздів житлового будинку №6 по вул.. Дорофеєва (1 000 000 грн.): вважаємо суму завищеною, чи можна надати пояснення, чому саме така сума? Може дефектний акт?

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica