незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » 79% українських партій офіційно не мають жодного працівника, - КВУ

79% українських партій офіційно не мають жодного працівника, - КВУ

У 79% українських партій офіційно не працює жодної особи. Дані відповідно до звітів партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за ІІ квартал 2018 року.

Жодного працівника не вказали 216 політичних партій. Серед відомих партій із порожніми офісами «5.10», «КМКС» Партія угорців України, «Заступ», «Вінницька європейська стратегія».

Частина відомих партій вказали лише кілька працівників. Так, у центральному апараті партії «За життя» Вадима Рабіновича офіційно працює 3 особи, партії «Основа» Сергія Тарути – 4, ВО «Свобода» – 5 осіб.

Серед парламентських партій найбільше працівників у «Самопомочі» – 257. Далі йде Радикальна партія Олега Ляшка – 136 працівників, ВО «Батьківщина» – 78, БПП «Солідарність» – 45, «Опозиційний блок» – 43, «Народний Фронт» – 32.

Офіційно найбільше в Україні осіб працює в партії «Єдність» – 317.

«Крім того, що 79% партій не мають офіційних працівників, 47% партій також не мають жодної місцевої організації зі статусом юридичної особи. Це вказує на слабкість партій на місцях та зосередженість партійного життя виключного в Києві. Також вказані цифри свідчать про значний відсоток тіньових коштів у політичних партій. Де-факто частина відомих партій продовжують приховувати офіційних працівників від НАЗК. Також вони приховують діяльність своїх осередків, не надаючи їм юридичний статус і, відповідно, уникаючи в такий спосіб звітування перед НАЗК», - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

«Щодо партій з рекордною кількістю працівників, то тут є кілька несподіванок. Зокрема, це партії «Єдність» та «Християнський рух», в яких офіційно працює кілька сот людей, однак всі вони є волонтерами. Швидше за все, партії просто помилилися при заповненні своїх звітів, що в черговий раз підіймає питання спроможності партій якісно виконувати вимоги закону», - додав Кошель.

Джерело: сайт ВГО КВУ

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica