незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Пропозиції Громадської ради щодо Бюджету участі враховані

Пропозиції Громадської ради щодо Бюджету участі враховані

Сьогодні відбулося засідання бюджетного комітету міської Громадської ради, члени якого розглянули проект рішення про внесення змін до Положення про бюджет участі.

Як відомо, Положення про громадський бюджет у Херсоні та Міську цільову програму «Громадський бюджет у місті Херсоні на 2018-2022 роки» було затверджено ще наприкінці серпня. Але він потребував суттєвих доопрацювань, тому  свої пропозиції по змінам в Положенні внесли і юридичний та організаційний відділ виконкому, і Департамент фінансів, і, звісно, Громадської рада, яка зацікавлена в тому, щоб цей документ був виписаний якомога професійніше.

Як розповіла присутня на засіданні представник організаційно-контрольного управління, пропозиції ГР майже в повному обсязі були враховані.

Питання виникло у представника юридичного відділу: чи не обмежує права громадян вимога ГР, щоб проекти на бюджет участі не мали право подавати працівники комунальних установ? З цього приводу відбулася ціла дискусія, адже, з одного боку, теоретично вчитель певної школи може написати проект, не пов'язаний з закладом, в якому працює. Але, як зазначив голова Громадської ради Олександр Мошнягул, є приклад сусіднього міста Миколаєва, де під час реалізації механізму БУ виникла  саме така проблема. Тому ГР буде наполягати на включнні цієї зміни.

За словами представника юридичного відділу, скоріш за все  проект рішення про внесення змін до Положення  буде піде вже аж на грудневу сесію міськради, адже окрім пропозицій Громадської ради, юристи знайшли в документі певні невідповідності з законодавством, що потребує додаткових доопрацювань. Тож заходи по реалізації БУ, скоріш за все, розпочнуться вже в 2019 році.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica