незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Бюджет доступною мовою? Громадська рада хоче запровадити бюджет для громадян

Бюджет доступною мовою? Громадська рада хоче запровадити бюджет для громадян

Уже не так багато часу залишилося до прийняття бюджету міста на 2019 рік. Зазвичай обговорення бюджету - бурхливий процес, адже цей документ насичений термінологією, цифрами, в яких  складно розібратися пересічному громадянину. Але існує такий інструмент як бюджет для громадян (відкритий бюджет), за допомогою якого можна створити просту візуалізацію складних речей.

Про це розповів голова міської Громадської ради Олександр Мошнягул на засіданні, яке відбулося 6 листопада, який працює експертом по впровадженню цього інструменту в партнерстві “За прозорі бюджету” у рамках програми DODRE.

За словами Мошнягула, він розповів про бюджет для громадян міському голові, якому сподобалася ця ідея. Тепер необхідно залучити громадськість, щоб визначитися з заходами, які допоможуть впровадити цей інструмент, та сформувати бачення, що саме має бути в ньому візуалізовано, щоб було зрозуміло кожному херсонцю.

Члени Громадської ради підтримали ідею Олександра Мошнягула та наступним етапом роботи буде фокус-група з громадських активістів, на якій вони обговорять бачення херсонського бюджету для громадян. Напрацьовані пропозиції будуть передані виконкому, який займатиметься вже безпосередньо візуалізацією. Одночасно з міським бюджетом спеціалісти розроблять бюджет для громадян, в якому за допомогою інфографіки будуть відображені основні етапи бюджетного процесу.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica