незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Члени ГР вимагають припинити використання бюджетних коштів на капітальний ремонт багатоповерхівок

Члени ГР вимагають припинити використання бюджетних коштів на капітальний ремонт багатоповерхівок

28 січня відбулось чергове засідання Громадської ради при Херсонському міському голові. На порядку денному стояло 4 питання, одне з яких титульні списки на капітальний ремонт багатоповерхівок. Члени громадської ради підтримали програму, яка удосконалить цю процедуру та дозволить мешканцям будинків самим обирати підрядників по виконанню робіт.

Як відомо, сьогодні кошти на капітальний ремонт багатоповерхівок витрачають через "Титульні списки", які формують чиновники від ЖКГ. Потім їх корегують депутати, яких цікавлять тільки "свої" будинки (нагадаємо, що третина міста взагалі не має своїх обранців).Списки постійно переписують, "корегують", а потім обирають "зручних" підрядників, з якими можна домовитись про "відкати". Через це маємо проблему: одні будинки ремонтують постійно, а інші не мають шансів отримати фінансування. До того ж, відверто опозиційні до міської влади депутати також ставлять під загрозу фінансування будинків своїх виборців.

Громадська рада запропонувала перейти від "Титульних списків" до конкурсу співфінансування. Мешканці будинків будуть самі подавати заявки на кошти, самі будуть обирати підрядників по виконанню робіт. А переможці будуть обиратись за спеціальними критеріями з докладним інформуванням про конкурс на сайті міської ради. Це достатньо сучасна антикорупційна практика, до якої переходять провідні міста України.

Громадські експерти розробили спеціальну програму, яка замінить титули і докладно прописує всю процедуру подачі заявок на конкурс і відбору будинків для ремонту.

Цю програму на засіданні Громадської ради презентувала представник ГО "Транспорт Херсонщини" Людмила Чайка. Громадська рада підтримала проект програми і вже найближчим часом її представники зустрінуться з міським головою та депутатами ради з вимогою винести документ на рогляд сесії та затвердити його.

"Титульні списки - це анахронізм колишньої корупційної влади і його потрібно позбавлятися", - прокоментував голова ГР, керівник регіонального Ресурсного з розвитку місцевої демократії Олександр Мошнягул.

Програму з додатками можна побачити тут: https://drive.google.com/drive/folders/192oBljXdEWdMbArn4pKxljCLYxonjkHG?usp=sharing

Нижче відео, на якому Людмила Чайка детально розповідає про суть Програми. 

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica