незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » АНОНС. XV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно на Херсонщині

АНОНС. XV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно на Херсонщині

13 листопада об 11-00 в Кризовому медіа центрі. Херсон (вул. Пилипа Орлика (колишня 9 Січня) , 30, оф. 33) відбудеться прес-конференція, присвячена відкриттю XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в Херсонській області.

У заході візьмуть участь регіональні організатори Мандрівного фестивалю Олена Старюк – керівник громадської приймальні БО «Фонд милосердя та здоров’я», Оксана Глєбушкіна – виконавчий директор ГО «Громадський центр Нова генерація».
Головна тема цьогорічного фестивалю має назву «Рівні рівності» та присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності.
Це пропозиція подискутувати про поширені стереотипи та визначити, як сповідувати практики рівності в нашому повсякденні, зрештою – «виміряти» рівні рівності.
Ключова кінопрограма присвячена групам людей, які найчастіше стикаються з нерівністю, зазнають дискримінації в суспільстві та є недостатньо репрезентовані в медіа. Фестиваль пропонує відвідувач(к)ам подивитись на питання нерівності з різних позицій – не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії.
На фестивальних показах ми побачимо  невідомий світ дітей та підлітків, їхніх мрій та самотності.  Короткометражки теж як сестри таланту відкриють нам несподівані погляди на банальні речі.
Фільми громадської активності покажуть тернисті шляхи небайдужих людей в різних регіонах України, як народжується українське мистецтво,  калейдоскоп різних постатей та поглядів.
Правозахисну складову представляє Всеукраїнська Кампанія проти кібербулінгу.  Заплановані лекції та дискусійні майданчики з розповідями про практику захисту цифрових прав. У кінопрограму Мандрівного фестивалю включено фільм «Кривдник» режисера Лі Гірша, з історією про те,  як булінг вплинув на життя п’ятьох дітей та їхніх сімей.
 
Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Мета Мандрівного фестивалю – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.
Запрошуємо представників ЗМІ та громадських активістів на прес-конференцію.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica