незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Що сказала Ольга Богомолець у Херсоні

Що сказала Ольга Богомолець у Херсоні

Ось, що написала Ольга Богомолець у своєму профілі в Фейсбуці за підсумками своєї поїздки: "Друзі, сьогодні вранці потягом повернулася з Херсону до Києва. Хочу поділитися своїми враженнями від першої поїздки в регіони в якості кандидата у Президенти України. 

... Під час поїздки на Херсонщину зустрілася з головою Херсонської ОДА Юрієм Одарченком, тимчасово виконуючим обов’язки міського голови, секретарем міської ради Херсону Володимиром Миколаєнком, активістами місцевої самооборони та, найголовніше, зі звичайними жителями Херсонщини. Також мала можливість ознайомитися з умовами, в яких несуть службу наші військові, котрі фактично знаходяться на «лінії фронту», і як було організовано роботу місцевого Майдану.

З Юрієм Одарченком обговорили проблеми, вирішення яких першочергово потребує Херсонщина. Насамперед, йдеться про матеріально-технічне забезпечення військових, перебазованих в область з інших регіонів країни, про реформування медичної та освітньої галузі в області, а також про збільшення повноважень місцевих органів влади. До речі, знаково, що коли зайшла до кабінету голови ОДА, він якраз саме дивився ефір Громадського ТБ, де я спілкувалася з Мустафою Найємом (Перший національний транслював запис у повторі).

Про роль місцевих органів влади в розбудові нової країни говорила і з Володимиром Миколаєнком. Виявляється, ми могли навіть бачитися під час подій на Майдані. Адже і під час мирного протесту 1 грудня, і під час жахливих подій 18-20 лютого були в одних і тих самих місцях.
На виступі під час віче озвучила присутнім своє бачення нової України, що має будуватися на фундаменті громадянського суспільства. Одна з головних тез, з якими йду на вибори, – влада має бути децентралізованою. В моєму баченні не президент повинен присилати губернатора в певну область, а люди через механізми електронної демократії, що будуть запроваджені, мають висловлювати свою довіру або ж недовіру кандидатам. Функція президента має бути лише в затвердженні кандидата, який здобуде народну підтримку.

Сьогодні весь бюджет розподіляється в Києві, і не тому, що у столиці краще знають потреби Херсонської, Луганської чи Закарпатської області, а лише тому, що в центрі легше «зняти вершки» та відправити народні гроші на корупційні схеми. Щоб області розвивалися, має бути зовсім інший підхід, і я його запропоную. Крім децентралізації влади, зміниться і підхід до розподілу фінансів. Територіальні громади області, району, міста матимуть право самостійно вирішувати, як їм розвивати свій край і кого вибирати на керівні посади. На мою думку, завданням влади має бути служіння людям, а не використання громадян як матеріалу для задоволення власних потреб".

Виборці дуже уважно придивляються до нового обличчя в українській політиці. Тому ми вирішили більш детально розповісти про те, що ж говорила Ольга Богомолець, дійсно, легендарна жінка Майдану.

Ось головні тези які озвучила Ольга Вадимівна перед журналістами і виборцями:

1. Балотуватись в президенти вирішила тому що сьогодні, коли в центрі столиці розстрілюють мирних людей, не може бути просто лікарем. В країні залишилась стара владна система, в якій тільки змінюють обличчя.

2. Сьогодні Україна потребує не жорсткого диктатора, а людину яка перебудує країну на сучасних цивілізованих цінностях, без корупції та брехні.  Президент повинен бути моральним, чесним та відповідальним, щоб він не втручався  в економічні питання оподаткування, банківської діяльності. Його завдання - сприяти відновленню цінностей і гарантувати права громадян.

3. На питання «Кому віддасте свій голос у другому турі?» відповіла, що вірить у свою перемогу, і нікому не збирається передати свої голоси.

4. В економіці надаватиме пріоритет не великим підприємствам, бо вони належать олігархам, а малим та середнім, бо вони формують середній клас.

5. Чому відмовилась від посади міністра охорони здоров’я?

Коли запропонували посаду то висунула чотири умови:

-    Проведення міжнародного аудиту діяльності медичного відомства, виявлення корупційних схем у міністерстві;
-    Децентралізація коштів на медицину, всі закупівлі повинні проводитись відкрито, щоб не було корупції, щоб було видно куди пішла кожна бюджетна гривна виділена на медицину;
-    Можливість сформувати власну команду в міністерстві
-    Передача відповідальності за якість лікування незалежним асоціаціям лікарів які мають затверджувати протоколи про лікування;
Після цих вимог міністерство заявило що вона відмовляється від посади.

6. З приводу НАТО Україні сьогодні як ніколи потрібна сильна армія, бо вона фактично стала об’єктом демонстрації сили Росії перед Європою та Америкою. Але питання про вступ в НАТО повинен приймати народ  а не президент. І таке рішення потрібно приймати тільки після консультацій з зацікавленими сторонами: Росією, США та Європою.

7. Про кошти перераховані для поранених майданівців:
Коли почався Євромайдан був створений медичний штаб, який контролювала Свобода..  В його діяльності не було прозорості і відповідальності по коштах. Вона взагалі не мала відношення не до коштів, не до опозиційного штабу. а працювала на майдані, з силовими структурами (афганці та самооборона) які теж не хотіли підпорядковуватись Свободі.  Сьогодні є питання як використовувались кошти направлені на штаб.

8. Щодо парламентарів. Перше що повинен зробити новий президент – ініціювати позачергові вибори до Верховної Ради.. Всі депутати несуть відповідальність за кров тих хто загинув на майдані. Загинула не тільки небесна сотня, але й дві які зникли безвісти.

Після виступу Ольга Богомолець відповіла на численні питання журналістів. Серед інших спростувала свою причетність до команди Леоніда Черновецького в минулому. До Київради потрапила по списках партії «Наша Україна», але до партії не входила. 
Автор: Георгий Джуров

Напомним, что 25 мая состоятся выборы Президента Украины

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica