незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Страх и агрессия движет ястребами из областного совета: несколько слов о заявлении депутатов областного совета

Страх и агрессия движет ястребами из областного совета: несколько слов о заявлении депутатов областного совета

В этом обращении депутаты переложили всю вину за дестабилизацию ситуации в стране на оппозицию и осудили ее. 

Депутаты поддержали действия главы государства по восстановлению порядка и законности в столице, призвали его не допустить эскалации конфликта в регионах, использовав все правовые методы для обеспечения гражданского мира и безопасности соотечественников.

И даже попросили гаранта Конституции дать поручение "компетентным  органам" решить вопрос о прекращении деятельности "политических сил, причастных к организации массовых волнений, в том числе и "Свободу". 

К сожалению, в Заявлении не говорится о том, что угрозой для жизни многих граждан Украины стали грубейшие нарушения законности со стороны так называемых "правоохранителей", что в стране уже явочным порядком действуют отряды боевиков, которые координируют свою деятельность с милицией и нападают на обычных граждан, что в стране пропадают активные граждане, что пролилась кровь... Всего этого, а также реальной обеспокоенности за судьбы народа - не было этого в обращении депутатского большинства. Депутаты проявили на редкость сильную глухоту и близорукость. Они не только не пригласили депутатов от оппозиции к подготовке подобного необходимого в нынешних условиях Обращения, а просто захлопали и затопали выступление своих еще коллег. Подобные действия ведут к еще большей эскалации агрессии и насилия.

Страх и агрессия, вот что движет депутатами.

Вы можете ознакомиться с текстом Заявления:

Президенту України В.Ф.Януковичу

Звернення Херсонської обласної ради

Події, що відбуваються останнім часом у м.Києві, викликають не просто занепокоєність, а глибоку тривогу за долю Української держави та народу.

Ситуація, штучно розгойдана опозиційними лідерами, вийшла з-під їх контролю. Озлоблені бойовики з боку «євромайдану», підбурювані провокаторами, остаточно перейшли межу між мирним протестом і злочином, втративши почуття реальності та відчувши повну безкарність. Вони проявили верх цинізму і зневагу до найвищих духовних цінностей, розпочавши масові заворушення у світлий день Хрещення Господнього.

Погроми у центрі Києва, понівечене майно, напади на правоохоронців, криваві вуличні бої, і, врешті-решт, втрачені людські життя стали логічним наслідком необдуманих закликів безвідповідальних політиків-опозиціонерів, продемонстрували всьому світові справжнє обличчя екстремістів, які штовхають співвітчизників у прірву громадянського протистояння.

Ми засуджуємо агресивні заяви і злочинні вчинки радикально налаштованих сил, розцінюємо їх як спробу здійснити державний переворот, за будь-яку ціну дорватися до влади, прикриваючись гаслами про європейський вибір та високі демократичні цінності. Не можна забувати один з головних уроків історії: на крові не побудувати цивілізовану, правову державу!

Кожен український громадянин має право на мирний протест, яке нікому не дозволено обмежувати. Однак, заходи протестувальників повинні відбуватися виключно у рамках закону, не загрожувати здоров’ю та життю інших людей.

Ми підтримуємо Ваші, шановний Вікторе Федоровичу, дії щодо відновлення порядку та законності у столиці, закликаємо не допустити ескалацію конфлікту в інших регіонах, використати всі правові методи для забезпечення громадського миру і безпеки співвітчизників.

Вважаємо за необхідне притягти до відповідальності організаторів й учасників заворушень, зобов’язати їх за власний рахунок відшкодувати збитки, заподіяні громаді Києва, окремим людям, правоохоронним органам.

Просимо доручити компетентним органам вирішити питання щодо припинення відповідно до закону діяльності політичних сил, причетних до організації масових заворушень, зокрема ВО “Свобода».

Не може група самозванців-опозиціонерів виступати від імені усього 45-мільйонного народу України!

Ми переконані, що всі політичні сили та громадянське суспільство повинні долучитися до розпочатого Вами загальнонаціонального діалогу. Тільки мирно, шляхом переговорів і пошуку компромісу можна відновити стабільність у державі та спокій в суспільстві, адже розбрат і жорстокість - це шлях у нікуди.

Наша національна єдність, порозуміння та взаємоповага повинні стати основою для утвердження стабільної, міцної і процвітаючої України!

Автор: Дементий Белый

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica