незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Лише 9% херсонців вважають, що Україна розвивається правильно - опитування

Лише 9% херсонців вважають, що Україна розвивається правильно - опитування

Лише 9% херсонців вважають, що України розвивається у правильному напрямку. 17% важко визначитися в оцінці розвитку нашої держави. А 74% опитаних херсонців вважають, що Україна розвивається в неправильному напрямку. З часу першого опитування, яке провела група "Рейтинг" у березня 2015 року, кількість оптимістів скоротилося у 2,5 рази.

Зазначимо, що по кількості оптимістів ми в групі з мешканцями Сум та Одеси. Ще менше оптимістів в Мариуполі та Харкові (по 8%) та в Миколаєві – 5% - учасників опитування.

Найбільше кількість тих, хто вважає, що Україна розвивається в правильному напрямку мешкає у Вінниці (29%), Львові (23%) та у Запоріжжі (18%).

Найбільша кількість тих, хто вважає, що Україна розвивається у неправильному напрямку мешкають у Житомирі (83%), Сумах та Миколаєві (по 82%).

Найбільше серед тих, хто не може визначитися з тим чи правильно ми розвиваємося мешкають у Чернігові (27%) та в Києві й Кропивницькому (22%).

Опитування Рейтингу 
 

Опитування було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Міжнародного республіканського інституту. Дані були зібрані у 24 містах України (Київ та усі обласні центри; у Донецькій області - Маріуполь, у Луганській - Сєвєродонецьк) 20 січня - 12 лютого 2017 року за допомогою face-to- face інтерв'ю на дому у респондентів.

Вибірка складалася з 19,200 постійних жителів України, віком від 18 років і старше і є репрезентативною для населення по віку, статі та рівню освіти. Для забезпечення репрезентативності вибірки, було опитано по 800 респондентів в кожному місті незалежно від чисельності населення. Отримані дані були зважені по статі та віку з використанням національних статистичних даних. Вибірка була розподілена у відповідності із поділом міст Центральною виборчою комісією на виборчі округи. Охоплені щонайменше 50 дільниць (50 попередньо відібраних точок) у кожному місті. Вони були обрані випадковим чином, відповідно до конкретного кроку. Для процедури відбору респондентів були використані випадковий маршрут і правило дня народження. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 67,2%. Сума відсотків відповідей у графіках та діаграмах може не дорівнювати 100% через округлення.

Опитування було профінансовано Урядом Канади.

Перше муніципальне опитування IRI було проведено в 22 містах з 2 по 20 березня 2015 р. Вибірка складалася з 17,600 респондентів. Наступне муніципальне опитування було проведено в 24 містах з 20 січня по 8 лютого 2016 року, в якому було опитано в цілому 19,200 респондентів.

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica