незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Сесія Херсонської міської ради не відбулася. Політичні ігри чи відповідальність перед виборцями?

Сесія Херсонської міської ради не відбулася. Політичні ігри чи відповідальність перед виборцями?

Сесія Херсонської міської ради. Фото Український Південь 
На вчорашню чергову сесію херсонської міської ради було винесено понад 80 основних питань і 54 додаткових, серед яких і рішення щодо земельних відносин.

Першим депутати мали розглядати зміни до міського бюджету, йшлося про розподіл 65,5 млн. грн, які утворилися внаслідок перевиконання планових надходжень. А до цього ще майже така ж сума з субвенцій та Державного фонду регіонального розвитку. Куди ж збиралися спрямувати ці чималі суми?

Виявляється, найбільше в місті допомоги з міського бюджету потребують все ті ж комунальні підприємства. Були передбачені і кошти на допомогу школам, та на диво, в повному обсязі планувалося надати фінансування кільком херсонським школам, які очолюють депутати.

Наскільки рівноцінно були розподілені гроші між херсонськими школами, судіть самі – з 5 млн. 518 тис. грн 1 млн. 700 тис. збиралися виділити на потреби ЗНЗ № 39. Охорону здоров’я взагалі вирішили «обділити» – у проекті рішення міської ради «Про зміни до міського бюджету на 2017 рік», який вчора збиралися винести на розгляд у сесійній залі, передбачили аж 210 тис. грн.

Окрім цього, з незрозумілих причин, до того, як проект про зміни до міського бюджету потрапив до сесійної зали його кілька разів змінювали і депутати просто не мали змоги ознайомитися на депутатських комісіях та робочій групі зі всіма питаннями досконало.

Так само і земельні питання, які вирішили винести на сесію. Декілька з них у порядку денному з’явилися напередодні сесії, а отже судити про їх прозорість просто не можна.

Питання винесли в сесійний зал недопрацьованими, з порушенням регламенту, – це було видно відразу, а відтак процес їх підготовки був просто кулуарним. Через це більшість депутатів не проголосувала за порядок денний і сесія не відбулася.

«Я гадаю, що це плюс для проекту “Зміни до бюджету 2017 року”. Є час доопрацювати всі питання, проаналізувати бюджетні запити по соціально важливих напрямках і вже винести в сесійну залу збалансований і необхідний бюджет для міста та городян, а не для комунальних підприємств», – прокоментувала секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Оцінив ситуацію і народний депутат України Олександр Співаковський, який був присутнім на засіданні: «Депутати в рамках цієї дискусії якраз ще попрацюють над розподілом понадпланових надходжень до бюджету. Це серйозний тест на ступінь відповідальності тих, кого обрали люди. Більше того, рішення повинні прийматися чесно і публічно. Сьогодні депутати не домовилися, але це лише означає, що тепер вони попрацюють в комісіях, збалансують деякі речі і знайдуть рішення, яке буде підтримане більшістю на наступній сесії».

У херсонських ЗМІ, водночас, активно мусується думка, що вчорашнє неприйняття змін до міського бюджету зупинить життя Херсона. Так, видання повідомляють про можливу зупинку тролейбусів із понеділка, або ж про припинення будування мостопереходу на Таврійському, але, як зазначає Олена Урсуленко, це малоймовірно: «Сьогодні розглядалося перевиконання бюджету Херсона, хочу ще раз звернути на це увагу. У грудні 2016 року ми приймали бюджет міста на 2017 рік, а це 2 млрд. 300 тис. грн. Там були закладені гроші і для комунальних підприємств. Тому казати зараз, що у них немає грошей для функціонування, вважаю недоцільним».

Тож якщо місто все ж таки матиме якісь негативні наслідки від того, що сесія міськради не відбулася, можна все ж таки говорити про політичні ігри. Міського голови та його мотивованої більшості.




Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica