незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Нове комунальне підприємство з хокею - досягнення ВО "Батьківщини"

Нове комунальне підприємство з хокею - досягнення ВО "Батьківщини"

Президент Федерації хокею України Анатолій Брезвіний та голова обдержадміністрації Андрій Гордєєв й голова облради Владислав Мангер. Березень 2018 року 
"Депутати Херсонської обласної ради підтримали ініціативу голови міського партосередку ВО «Батьківщина» Владислава Мангера й створили нове комунальне підприємство «Обласний центр хокею»". Про це як успіх звітувала на загальноукраїнському партійному сайті  прес-служба Херсонської обласної партійної організації.

«Протягом багатьох років на Херсонщині не було механізму підтримки такого виду спорту, як хокей. У нас є багато талановитих спортсменів, які успішно виступають в інших клубах. Тож ми створюємо «Обласний центр хокею», аби розвивати цей вид спорту на Херсонщині», – цитує прес-служба висловлювання голови Херсонської обласної ради, представник «Батьківщини» Владислав Мангер.

Напередодні пленарного засідання сесії обласної ради, яка відбулася ще 16 березня, на своїй сторінці у фейсбуці закликав підтримати ініціативу Владислава Мангера й голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв. Він, зокрема, написав:

"На превеликий жаль, ми маємо сумну статистику, коли спортсмени-хокеїсти, досягнувши певно рівня професіоналізму, змушені покидати Херсон. Адже ті умови тренування, які сьогодні є, не задовольняють їхніх потреб і не дають змоги розвиватися далі. Тому наша мета - створити цілісну систему розвитку хокею від дитячо-юнацького до професійного.

Щоб цього досягнути, сьогодні разом з головою обласної ради Владиславом Мангером зустрівся з президентом Федерації хокею України Анатолієм Брезвіним, який висловив сподівання, що у сезоні 2018-2019 років команда херсонських хокеїстів матиме шанси бути серед учасників чемпіонату України. Адже наші спортсмени мають великий потенціал.

Завтра, 16 березня, на сесію обласної ради виноситься питання «Про створення комунального підприємства «Обласний центр хокею». Маю надію, що депутатський корпус підтримає цю ініціативу.

Ми матимемо здорову націю і сильну хокейну команду!"

Підтримка херсонського хокею з точки зору ВО "Батьківщини" - це створення чергового комунального підприємства, головною метою якого є отримання прибутку із "задоволення потреб громади у заняттях хокеєм" та встановлення для дитячо-юнацької школи із зимових видів спорту нового порядку із використання спортивного льодового палацу, яким ця школа користується вже багато років.

Інтернет-видання "ПіК" у статті "Подвійне дно: кінець хокею у Херсоні?" нагадала передісторію "нового етапу розвитку херсонського хокею": 
"У 2008 році в Херсоні був збудований льодовий комплекс «Фаворит-Арена», який з 2015 року знаходиться в оперативному управлінні дитячо-юнацької спортивної школи із зимових видів спорту. Передача цього льодового комплексу в обласну комунальну власність у 2014 році супроводжувалось деякими труднощами, але розуміння тодішнього керівництва області, що даний спортивний об’єкт повинен знаходитись саме на балансі дитячо-юнацької спортивної школи, було однозначним. Пояснення цьому просте. Тільки приналежність споруди до такого закладу фізичної культури і спорту як ДЮСШ, дозволяла зберегти його від можливих посягань зі сторони кримінальних груп на кшталт відчуження частини майна або земельної ділянки. А от подібні маніпуляції з дитячо-юнацькими спортивними закладами законодавством України суворо заборонені"

"Та й взагалі, кому, як не дітям Херсонщини повинен належати сучасний льодовий комплекс, де вони мають змогу займатися такими видами спорту, як хокей з шайбою та фігурне катання на ковзанах?" - запитує видання "ПіК".

Депутати обласної ради з ініціативи ВО "Батьківщина" дали відповідь на це риторичне питання: сучасний льодовий комплекс повинен, на думку депутатів, належати новому комунальному підприємству, яке буде "раціонально використовувати майно спільної власності територіальних громад області".

Чим буде займатися нове комунальне підприємство? 
Організовувати та проводити спортивні заняття та заходи, готувати спортсменів та тренерів, надавати послуги спортивно-оздоровчого характеру, по організації відпочинку, культурно-видовищних, спортивних заходів тощо у сфері фізичної культури і спорту, забезпечувати "створення хокейної команди" (?) та "створення аматорських хокейних команд різних вікових категорій", утримувати навчально-тренувальну базу, сприяти фінансовому, матеріально-технічному, інформаційному, кадровому, нормативно-правовому та іншому забезпеченню розвитку хокею у Херсонській області. 
А також виробництво товарів, оптово-роздрібною торгівлею, громадським харчуванням, кулінарією, рекламно-інформаційною діяльністю та   наданням послуг з паркування.

Як бачимо, плани дуже грандіозні - від "нормативно-правового забезпечення розвитку хокею у Херсонській області" до послуг з кулінарії та паркування. Головне, щоб вистачило кадрів та наснаги для цього. Але в цих планах чомусь пропало місце дитячо-юнацької спортивної школи. 
Чи буде подібна ініціатива від імені ВО "Батьківщини" по перехопленню управлінням сучасного льодового комплексу кінцем херсонського хокею чи його початком - покаже час та активність й небайдужість самих хокеїстів.

Нагадаємо, ВО "Батьківщина" під час місцевих виборів 2015 року отримав дев'ять депутатських місць в обласній раді (третій результат). Через рік депутати ВО "Батьківщина" ініціювали створення в обласній раді нової коаліції, в результаті представник її фракції Владислав Мангер очолив обласну раду. Через кілька місяців кілька депутатів з Радикальної партії Олега Ляшка перейшли до ВО "Батьківщини". В результаті, голова та перший заступник голови обласної ради є представниками ВО "Батьківщини".
   

Пока готовился материал, пришла новость про успехи херсонского хоккея 

В Богуславе (Киевская область) прошел финал юношеской хоккейной лиги Украины. Об этом сообщает сайт "Гривна. Новый формат"

Воспитанники Херсонской ДЮСШ по зимним видам спорта хоккейного клуба «Днепр-4» в упорнейшем матче с хоккеистами ХК «Белый Барс» (Белая Церковь) заняли второе место и завоевали серебряные медали. Херсонцам нужна была победа и они её добыли. Завершив основное время со счетом 2:2, а в серии послематчевых буллитов выиграли 3:2.


ХЕРСОНЦЫ – В СБОРНОЙ УКРАИНЫ

С 3 по 15 апреля в Броварах (Киевская область) проходят учебно-тренировочные сборы юниорской сборной команды Украины по хоккею с шайбой. В расширенном списке кандидатов десять воспитанников Херсонской ДЮСШ по зимним видам спорта, начинающих играть за хоккейный клуб «Днепр». Среди них: вратарь Владислав Гурко, полевые игроки – Станислав Садовиков, Артём Целогородцев, Артём Пономаренко, Никита Табашник, Никита Кругляков, Богдан Середницкий, Кирилл Будько, Даниил Дуюн, Алексей Сиротенко. В рамках сборов пройдут тренировочные спарринги с командой «Белый Барс» (Белая Церковь). Сборная Украины готовится к чемпионату мира. Её соперниками будут команды Италии, Австрии, Венгрии, Румынии, Японии.


Ну, то есть, херсонский хоккей вполне такой себе активный и живой.


Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica