незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » "Батькивщина" вимагає провести позачергову сесію та розв'язати транспортний колапс

"Батькивщина" вимагає провести позачергову сесію та розв'язати транспортний колапс

Транспортний колапс 
Обласна організація ВО "Батьківщини" розповсюдила заяву, в якій засудила дії автоперевізників, які призвели до транспортного колапсу в Херсоні. 
ВО "Батьківщина" розпочала збирання підписів про проведення позачергової сесії міської ради із вимогою розглянути ситуацію із пасажирським транспортом.

«ВО «Батьківщина» пропонує примусити перевізників виконувати умови договорів в частині безпеки проїзду, справного технічного стану автобусів, дотримання інтервалу руху та роботи у вечірній час, етичної поведінки працівників транспорту, встановлення GPS-трекерів. А поки ситуація не зміниться - встановити тимчасовий тариф орієнтовно у п'ять гривень.
Також  «ВО «Батьківщина» пропонує придбати за кошти міського бюджету тролейбусів та автобусів великої місткості, щоб уникнути диктат приватних перевізників. Далі текст Заяви.


Заява Херсонської обласної партійної організації «ВО «Батьківщина»

За останні двадцять років комунальний автобусний парк в місті Херсоні цілеспрямовано знищувався. Кількість комунальних автобусів за цей час зменшилась з 200 автобусів великої місткості до менш ніж 10-ти одиниць. Мешканці міста, фактично, стали заручниками приватних перевізників, яким немає альтернативи. 16 листопада 2018 року перевізники вступивши в монопольний зговір позбавили мешканців Херсона можливості скористатися громадським транспортом, вимагаючи від міської влади не виконувати рішення суду щодо зменшення тарифу на проїзд до 4 гривень.
Херсонська обласна партійна організація «ВО «Батьківщина» засуджує дії автоперевізників, що призвели до транспортного колапсу у місті. З метою відновлення надання транспортних послуг та захисту прав херсонців вимагаємо невідкладно зібрати позачергову сесію Херсонської міської ради, на яку винести питання врегулювання транспортної ситуації в місті. Депутати від «ВО «Батьківщина» вже почали збір підписів за проведення позачергової сесії.  Для вирішення цієї ситуації пропонуємо переглянути рішення Виконавчого комітету з метою дотримання перевізниками умов договорів в частині безпеки проїзду, справного технічного стану автобусів, дотримання інтервалу руху та роботи у вечірній час, етичної поведінки працівників транспорту. На час, який знадобиться перевізникам для виконання вище перелічених умов договорів,  встановити тимчасовий тариф (орієнтовно 5 гривень). Після виконання перевізниками всіх умов договорів та встановлення GPS-трекерів Виконавчий комітет повернеться до розгляду тарифу у 6 гривень.
Для недопущення повторення подібної ситуації в майбутньому фракція «ВО «Батьківщина» в Херсонській міській раді вимагатиме внести зміни до програм розвитку комунального та електричного транспорту в місті Херсоні з метою придбання за кошти міського бюджету тролейбусів та автобусів великої місткості у 2019 році.  Це створить здорову конкуренцію між перевізниками та не дозволить їм необґрунтовано підвищувати тариф в майбутньому. Відповідні проекти рішення подані депутатами від «ВО «Батьківщини» до міської ради.
[/spoiler][spoiler][/spoiler]

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica