незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Примхи політичної долі: "Основа" об'єдналася із "Батьківщиною"

Примхи політичної долі: "Основа" об'єдналася із "Батьківщиною"

  
Політична партія «Основа» на позачерговому з’їзді прийняла рішення про спільний похід разом з партією «Батьківщина» на позачергові вибори до Верховної Ради. Про це заявив лідер партії «Основа» Сергій Тарута. Це сталося наступного дня, як Юлія Тимошенко проголосила, що йде на вибори самостійно. 


 29 травня в прямому ефірі Українського радіо Юлія Тимошенко заявила, що «Батьківщина» – це самодостатня велика команда, яка зможе показати людям гарний результат змін, а тому йде на парламентські вибори самостійно.

«Ті політичні сили, які підтримують наш Новий курс, докорінну зміну економічної стратегії, які підтримують зниження тарифів, – ми готові з ними співпрацювати. Але ми йдемо на вибори самостійно», – наголосила лідер «Батьківщини».

Також лідер ВО "Батьківщини пояснила своє ставлення до новообраного Президента: «Наша команда не в опозиції до нового президента. Ми хотіли йому передати Новий економічний курс, який ми напрацювали і який може реалізувати докорінні зміни в Україні. Він дає можливість за 5 років досягнути рівня Польщі і далі розвивати країну. Тож, ми не плануємо створювати опозиційні об’єднання, ми хочемо допомогти президенту, якого обрали люди».
Юлія Тимошенко про те, що ВО  
У свою чергу відомий промисловець, в минулому один з найбагатших людей в Україні та лідер партії "Основа"  Сергій Тарута пояснив на з'їзді своєї партії принципи об'єднання із "Батьківщиною". Це єдине бачення економічної стратегії та відновлення миру на Донбасі, це узгодження дій в мажоритарних округах та включення до списку ВО "Баткьівщини" найбільш рейтингових представників "Основи" 
 
«Насамперед йдеться про об’єднання ідеологічних платформ партії «Основа» та «Батьківщина» в економічному розділі та у розділі про відновлення миру в країні. Також партії будуть координувати та узгоджувати свої дії при формуванні спільної команди у загальнонаціональному та мажоритарних округах», – відзначив лідер «Основи».

Крім того, політик визначив, що Юлія Тимошенко – достойна кандидатура для того, щоб очолити наступний уряд.

«Українці на президентських виборах обрали лідера нації. На нього люди покладають свої сподівання на краще майбутнє. Але Володимиру Зеленському, як молодому політику, для швидких позитивних зрушень потрібен досвідчений та компетентний Прем’єр-Міністр, який здатен витягнути економіку з прірви сировинного зубожіння, який має дієву стратегію і потужну команду. Я вірю в те, що саме Юлія Тимошенко на чолі Уряду зможе повести Україну новим економічним курсом до успіху та розквіту», – наголосив Тарута.

Як повідомив на з’їзді голова партії «Основа» Андрій Ніколаєнко, партії будуть формувати спільний список кандидатур, виходячи з принципу включення до нього найбільш рейтингових та авторитетних осіб, рекомендованих та узгоджених політрадами партій «ВО «Батьківщина» та «Основа».

Нагадаємо, що в Херсонській області "Основу" представляють Вячеслав Яременко та Ігор Семенчев.
Перший - відомий політик, депутат Херсонської міської ради. Обирався у Раду по списку "Опозиційного блоку", зараз - позафракційний.
Другий - багаторічний голова Антонівської селищної ради. Відомий політик та ймовірний кандидат на посаду Херсонському міського голови. 

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica