незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » "Стоп реванш": херсонці висунули Зеленському свої умови

"Стоп реванш": херсонці висунули Зеленському свої умови

Стоп реваншизм у Херсоні. Фото Суспільне. Херсон
У низці міст України 24 травня відбулась всеукраїнська акція "Стоп реванш". Долучились до неї й херсонці. На площі Свободи зібрались більше півсотні людей. - повідомляє "Суспільне. Херсон"

"Головна ідея заходу, - нагадати владі, що ми є, ми нікуди не поділися, не зважаючи на карантин, ми готові вийти на вулиці і відстоювати своє. Знаєте, я навіть готова жити гірше, але жити в Україні", - пояснює мету акції у Херсоні її організаторка Оксана Погомій.

Містяни прийшли на захід з плакатами та прапорами кількох політичних партій. Акція проходила у форматі вільного мікрофону - усі охочі могли висловити свою думку.

"Прийшли люди, які кажуть, що потрібно багато майданчиків для перемовин, бо, якщо будуть ці майданчики, тоді, можливо, буде укладено мир. До них в голову не приходить та річ, що війни виграють перемогами, а не перемовинами", - говорить один з учасників акції.

Військовий Тимур Половинка пояснює, чому він вирішив взяти участь в протесті:

"Для мене Зеленський не є президентом. Мене не влаштовує, що відводяться війська від позицій, які ми брали кров'ю. Він знущається з армії".


Ігор Анохін: "Минув рік, черговий рік війни. Люди - ті самі 73 відсотки, які голосували за Зеленського і його команду, - мали надію, що хоч щось зміниться на краще. А ми бачимо, що все, що робиться, - на гірше".

Учасники акції "Стоп реванш" оприлюднили свої вимоги до влади. Головні з них:

  •     припинити саботаж євроатлантичної інтеграції України та відновити динамічне зближення нашої країни з НАТО та ЄС;
  •     усунути олігархів, колаборантів та корупціонерів від управління державою, звільнити Андрія Єрмака з посади голови Офісу Президента України.
"Перша моя вимога - зберегти нашу державу, конституцію країни, державну мову, віру та армію. Армія - це зміцнення нашої країни, оборона нашої країни. Це на першому місці", - говорить учасник акції Сергій Маух.

Не всі містяни акцію підтримали. "Суспільне. Херсон" поспілкувались з херсонцями, які в цей час перебували на площі Свободи, але участь в заході не брали.

"Я вважаю, що було зроблено саме технічні моменти. На приклад, нинішній президент обіцяв, що буде держава в смартфоні, буде введено процес діджиталізації. Деякі кроки в цьому напрямку він вже зробив. Певні обіцянки він вже виконав, але це маленька частинка айсбергу, яку ще необхідно нашому президенту зробити", - говорить Сергій, який не хоче називати свого прізвища.

Катерина Андріївна проходила повз акцію. Прізвища свого теж не називає:

"Дав по тисячі гривень. Але ж він при владі лише один рік, що він може такого зробити вже?"

Участь в акції взяло понад півсотні херсонців



Протестний захід прокоментував політолог Дементій Бєлий:

"Акція, яка відбулась сьогодні, – це політична акція. Вона пройшла під партійними прапорами. Лунало багато критики, але в нас є свобода слова і кожен має право висловлювати те, що він вважає за потрібне. За цей рік дива не відбулось. Одна людина не змогла перетворити Україну на диво і більшість обіцянок, які лунали рік тому від Володимира Зеленського, - вони не були виконані. Я нагадаю, що він обіцяв подолати корупцію, обіцяв, що він буде саджати корупціонерів. Пам’ятаєте, був лозунг: "Весна прийде - саджати будемо"? Також він обіцяв, що закінчиться війна, а війна не закінчилась".



Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica