незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Резолюція круглого столу щодо завершення децентралізації: вимоги до влади

Резолюція круглого столу щодо завершення децентралізації: вимоги до влади


Резолюція круглого столу   з теми «Конфлікти в існуючих і нових ОТГ Херсонської області в умовах завершення децентралізації  та пандемії", який відбувся 24 липня 2020 р.  в Кризовому медіа-центрі міста Херсон.  
                                                                                                   
Ми, учасники скликаного Причорноморським центром політичних і соціальних досліджень круглого столу «Конфлікти в нових ОТГ Херсонської області в умовах завершення децентралізації та пандемії» (24.07.2020), представники місцевого самоврядування та громадянського суспільства, висловлюємо глибоке занепокоєння у зв’язку з прийняттям в квітні-липні цього року змін у діюче законодавство, якими закладено загрози гострих конфліктів між територіальними громадами і державною владою, а також всередині громад через спроби скасувати базовий для місцевого самоврядування принцип добровільності об’єднання, нехтування законними процедурами і ознаками бажання державної влади «покарати» досі не об’єднані громади, попри те, що гальмування процесу об’єднання в багатьох із них відбувалось всупереч їх намірам і пропозиціям об’єднатись, за незалежних від них причин.
Наголошуємо на тому, що з березня 2020 року, під приводом карантинних заходів, обласні державні адміністрації фактично уникали публічного обговорення проектів перспективного плану, і не прислухались при їх формуванні до думок органів місцевого самоврядування. В результаті чинна наразі версія Перспективних планів, і схвалені на їх основі 24 розпорядження Кабінету міністрів «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад», окрім окремих розумних і прийнятних усіма рішень, містить абсолютно неприйнятні варіанти: створення «територіальних громад» в розмірі цілих районів з понад 70 населених пунктів, де навіть  не всі колишні сільські ради будуть представлені хоча б одним територіальним виборчим округом; ліквідацію існуючих, створених у минулі роки відповідно до чинних тоді версій Перспективного плану ОТГ шляхом включення їх до «територіальних громад», наразі ще неіснуючих; виключення окремих локальних громад зі складу одних і включення їх до складу інших «громад».
Підтримуємо Правову позицію Причорноморського центру політичних і соціальних досліджень про  наявність у розпорядженнях Кабінету міністрів від 12.06.2020 №-№ 707-р – 730-р ознак порушення статті 140 Конституції України, статті 1 Закону про місцеве самоврядування, статей 5-8³ Закону про добровільне об’єднання територіальних громад (додається).  
Висловлюємо глибоке занепокоєння через очевидне з формальних причин скасування після штучно призначених «перших виборів» до «територіальних громад», які включатимуть існуючі ОТГ, всіх прав і досягнень таких існуючих ОТГ(крім сформованих навколо міст обласного значення), а саме однакових із містами обласного значення способів формування доходної частини бюджетів відповідно до ст.64 Бюджетного кодексу. Знов основні фінансові ресурси будуть централізовані в районах? Ми не віримо заспокійливим меседжам державних адміністраторів про те, що всі суперечності буде усунуто протягом найближчих місяців.  
Констатуємо: поточний стан нормативної бази, спричинений кулуарністю прийняття рішень в останні 5 місяців, повністю скасовує всі досягнення децентралізації, оскільки повертає правовий стан усіх громад до статус-кво, який існував до 2015 року.  
Вимагаємо:
1.    Від Верховної ради України:
-    негайно усунути розбіжності між з одного боку Постановою «Про утворення і ліквідацію районів», частиною другою Розділу  ІІ Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад», і з іншого боку, статтею 140 Конституції України, статтею 1 Закону про місцеве самоврядування, статтями 5-8³ Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад»;
-    Унеможливити закладене в законодавство повернення існуючих сільських, селищних, міських (міст районного значення) ОТГ у до реформовий стан звичайних «територіальних громад» - злиденних прохачів всього, крім захищених статей, у районів  – до яких ще й стане набагато довше їхати.
2.    Від Кабінету міністрів:
-    Скасувати свої розпорядження № № 707-р – 730-р як такі, що суперечать Конституції і двом законам України, надалі утриматись від спроб зазіхати на статус і права об’єднаних територіальних громад; дотримуватись при прийнятті подібних документів надалі вимог статті 140 Конституції України, статті 1 Закону про місцеве самоврядування.
-    Переглянути Перспективні плани в частині утворення громад у розмірі колишніх районів, якщо існують в складі таких районів хоча б дві суміжні громади, або хоча б одна існуюча ОТГ, які наполягають на окремому об’єднанні чи збереженні існуючого об’єднання, і при цьому визнані чи можуть бути визнані спроможними на високому чи середньому рівні;
-    Не зловживати правом встановлення меж територіальних громад шляхом передачі населених пунктів чи земель комунальної власності з одних ОТГ в інші;
-    В разі прийняття подальших рішень про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад, не забувати про те, що це є нормативні акти (якими змінюються правила роботи, одержання доходів та платежів великих груп осіб), а не організаційно-розпорядчі документи, тому їх слід приймати у формі постанов, а не розпоряджень.
3.     Від обласних державних адміністрацій:
-     здійснити повторну процедуру обговорення проектів  Перспективних планів із залученням органів місцевого самоврядування і громадськості;
-    Не допускати при формуванні нових редакцій проектів Перспективних планів порушення ч.2 ст.4 Закону «Про добровільне об’єднання» щодо визначення адміністративних центрів;
-    Перевірити, чи виконано вимоги частини 8 статті 7 Закону Про добровільне об’єднання територіальних громад (чи спрямовані до ЦВК звернення після отримання рішень про добровільне об’єднання у 2020 році територіальних громад для прийняття нею рішення про призначення перших виборів депутатів сільської, селищної, міської ради та відповідного сільського, селищного, міського голови), і якщо ці вимоги не виконано, то негайно їх виконати.


Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica