незалежний спостерігач

Херсон зібрав Форум громадських організацій в день спонтанності

16 березня в Херсоні відбувся Форум громадських організацій, в день, коли «Все, що ти робиш – правильно!» Також в цей день відзначають День без селфі, День спонтанності, День свободи інформації  і День кольорових олівців. Також в цей день у 2014 році відбувся незаконний референдум у Криму, організований російськими окупантами, а в 2022 році в цей день росія скинула надпотужну бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя. Знаменитий видався деньок! 
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Політика » Юрій Житняк. Коли деталі важливі

Юрій Житняк. Коли деталі важливі

Голова українського парламенту Дмитро Розумков вітав свою колежанку з Литви спікерку сеймасу Литовської Республіки Вікторію Чміліте-Нільсен на краю Вільного світу (так я зараз називаю Херсонську область , яка межує з Кримом)
До Херсону зараз прикуті погляди світової спільноти, які підтримують Україну в її прагненні повернути свої втрачені землі. Дипломати та політичні діячі відвідують наше місто, щоб на місті оцінити масштаби військової та політичної загрози для України з боку північної сусідки.
Від цього потерпають пересічні херсонці, але винні не «високі» гості, а непрофесійні дії поліції, яким би не завадило зробити висновки, і якщо перекриття доріг не уникнути, то зробити це делікатніше, з огляду на інтереси містян.
Я сам, маючи в запасі майже півгодини, із-за заторів спізнився на пресконференцію.
Що вразило: Спікери приїхали без понтів, про які пишуть на ФБ. Їх скромний кортеж з трьох бусів. В яких ще помістилась вся супроводжуюча рать, яка повинна бути біля високих гостей. Свита демонстративно нудьгувала, тому що і вони «великі цабе», і в них те ж багато невідкладних справ. Дмитро Розумков, попри протокол, вийшовши з бусу, попрямував до журналістів, привітав їх і «перейшов в наступ», почав сам задавати питання. Він хотів отримати неупереджену інформацію. Журналісти були неготові до такого перебігу, тому що в своїх думках обдумували свої питання до поважних осіб. Отака незручність :).

Висвітлювати протокольні події скучно не тільки для журналіста, але і для читача, який споживає новини. Але мені були цікаві деталі, з яких складається картинка світу.
А картинка була красивою. Пані Вікторія і пан Дмитро гарно виглядали поруч: струмка і красива жінка, яка була одягнена не тільки за протоколом, але і зі смаком (одяг підкреслював образ її жіночності та волі)   рядом з високим  спікером українського парламенту в гарному костюмі. Ця пара, для мене, уособлення нових облич європейської політики: молодих, харизматичних та дієвих.
На моє питання щодо терміну перетворення КППВ на МУЗЕЙ вони були однакової думки, що це непроста справа, яка залежить від нас всіх, але вони переконані, що це обов’язково станеться.Тому ДЕТАЛІ – ВАЖЛИВІ.
 P.S. Що неприємно вразило, то це пошматований білборд на в'їзді до Херсонської області з написом "Україна" + ніде було купити та попити кави.
Але хочу відмітити гарні і чисті туалети з гарячою водою.
Всім добрих новин …..


Оглядач - Юрій ЖИТНЯК
 

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica