незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Суспільство » Максим Лациба "присоромив" Херсон

Максим Лациба "присоромив" Херсон

Директор проекту USAID “Громадяни в дії”, Український незалежний центр політичних досліджень, член Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при Президентові України Максим Лациба вважає, що в херсонському Статуті дещо завищені вимоги. Наприклад, 300 підписів для ініціювання Громадських слухань - це, на його думку, забагато для невеликого міста.

Про це він заявив під час Форуму громад, який вібувся в Херсоні 6 червня. Також Максим Лациба “присоромив” херсонську владу за те, що в місті досі не впроваджено бюджет участі:

“Вся Україна впроваджує бюджет участі. Це дуже хороший інструмент, як залучити ідею, таланти, енергію громади для того, щоб включити людей в розвиток міста”.

Він дав декілька порад, як херсонській владі та громадськості покращити співпрацю та в якому напрямку рухатися:

"Дуже важливо запустити нормальні процедури взаємодії громадськості й міської влади. Тут важливий блок питань - це фінанси. Наприклад, дуже хороша ініціатива бюджет громадської участі, яка показала свій успішний досвід в усій Європі, в Америці і її використовують вже більше 150 міст України. Це коли частина бюджету розвитку виділяється на проекти, які ініціюють і підтримують самі жителі міста. Після цього проекти виставляються на сайті й самі громадяни голосують. Й проекти, які перемогли, будуть реалізовані силами відповідних Департаментів або комунальних підприємств. На жаль, в Херсоні цього немає. Місто Київ виділило вже 150 млн гривень, Львів 27 млн гривень, Миколаїв 12 млн гривень. І всі показують хороший результат, мери навпаки потім ще збільшують кількість грошей. Тому що люди включаються, дають справді класні ідеї і коли це реалізовано, збільшується рівень довіри до влади, нормально йде комунікація й ці нові активісти потім часто починають брати участь в інших активностях  й інколи навіть потім стають депутатами міської ради. Тобто це механізм, як знайти активних людей й втягнути у місцеве самоврядування.

Також важливо запровадити соціальне замовлення: Департамент соціального захисту повинен провести дослідження проблем міста й потім через конкурс закупити соціальні послуги. Зазвичай їх надають громадські благодійні організації, бо вони це роблять і дешевше, і якісніше, і адресно. Й це набагато вигідніше, ніж створити окреме комунальне підприємство. І це працює, наприклад, в Києві в цьому році вже на 2 млн гривень закупили 5 соціальних послуг - по догляду, реабілітації тощо.

Друге - це конкурси проектів. Я радий, що Херсонська міська рада виділяє певні гроші на організації ветеранів, інвалідів, молоді. Але їх розподіл відбувається непрозоро й без конкурсу. Більшість міст вже освоїли конкурсний підхід. Це можливість знайти найкращу ідею й потім зрозуміло, чому та чи інша організація отримала стільки коштів та легше промоніторити результативність.

Є ще великий блок питань, який стосується безпосередньо консультацій. Все-таки у громадських організацій чи ОСН основна задача представлення інтересів своїх членів. А для цього в Херсоні дуже складні процедури. Наприклад, щоб ініціювати громадські слухання, треба зібрати 300 підписів. В Миколаєві, який більше Херсона, 75. Чому херсонці більше небезпечні, ніж миколаївці? Я не розумію. Цю норму треба спрощувати. В Статуті зазначені міські слухання, але зазвичай люди мають питання району, мікрорайону або вулиці. Й треба передбачити ці процедури, це легше для влади і для людей.

Друге - це право внесення проекту рішення міської ради шляхом місцевої ініціативи. Це дуже просто: ініціативна група громадян написала проект рішення, зібрали підписи, внесли, міські депутати заслухали й голосують за або проти. В Чернівцях для цього потрібно зібрати 50 підписів, у Франківську 200 підписів, а в Херсоні 500 підписів. І не просто підписів, а потрібно зібрати в одному місці 500 людей й вони всі разом мають проголосувати. Це дуже складно й зовсім непотрібно.

Однозначно треба робити спрощення, й це має відбуватися спільно, тому я б дуже рекомендував і місцевій владі міста Херсона, міському голові, відповідній профільній комісії й громадським організаціям створити діалогову платформу, обговорити, затвердити програму - план реформ для Херсона - й послідовно відпрацювати це рішення".


Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica