незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » Установчі збори нового складу Громадської ради при Херсонському міському голові відбудуться 22 червня

Установчі збори нового складу Громадської ради при Херсонському міському голові відбудуться 22 червня

Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко підписав Розпорядження № 245р "Про деякі питання створення Громадської ради при Херсонському міському голові", в якому оголосив про формування нового складу Громадської ради при Херсонському міському голові, визначив порядок та перелік документів, призначив ініціативну групу та визначив дату установчиз зборів Ради. 

Дата зборів - 22 червня. Документи потрібно подати за десять днів до цієї дати. 

Ми друкуємо текст Розпорядження, склад Ініціативної групи та перелік документів й вимог до кандидатів до громадсько ради.

Розпорядження № 245р "Про деякі питання створення Громадської ради при Херсонському міському голові"


У зв’язку із необхідністю більш активного залучення представників інститутів громадянського суспільства до прийняття рішень органами місцевого самоврядування міста Херсон, з метою забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики, поглиблення реального самоврядування, підвищення відкритості та підзвітності міської влади, керуючись Положенням про Громадську раду при Херсонському міському голові, пунктами 19, 20 частини четвертої статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Створити ініціативну групу з підготовки установчих зборів Громадської ради при Херсонському міському голові (далі – ініціативна група) та затвердити її склад згідно з додатком.

2. Ініціативній групі у своїй діяльності керуватися Положенням про Громадську раду при Херсонському міському голові, затвердженим розпорядженням міського голови від 30.09.2014 № 861р «Про погодження Положення про Громадську раду при Херсонському міському голові».

3. Призначити перше засідання ініціативної групи на 29.04.2016. Подальші засідання скликати та проводити в міру необхідності.

4. Затвердити Порядок проведення установчих зборів Громадської ради при Херсонському міському голові (додається).

5. Призначити проведення установчих зборів Громадської ради при Херсонському міському голові на 22.06.2016.

6. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження міського голови від 14.05.2014 № 456 р «Про деякі питання створення Громадської ради при Херсонському міському голові».

7. Відділу інформаційного та програмного забезпечення міської ради (Букін В.О.) оприлюднити зміст даного розпорядження на офіційному сайті Херсонської міської ради та її виконавчих органів, а відділу громадських зв'язків міської ради – у засобах масової інформації.

8. Контроль за виконанням розпорядження покласти на в.о. заступника міського голови Черевка С.М.


Міський голова                                         В.В. Миколаєнко
 

Додаток до розпорядження міського голови 28.04.2016  № 245р

Склад ініціативної групи з підготовки установчих зборів Громадської ради при Херсонському міському голові

Бєлий Дементій Васильович - голова правління Херсонської обласної організації  Комітету виборців України (за згодою)

Бузак Тарас Олександрович - голова міської громадської організації асоціації блогерів «Нові медіа» (за згодою)

Гончаренко Олександр Михайлович - керівник Херсонської міської громадської організації «Громадський соціальний центр м. Херсона» (за згодою)

Зоря Ірина Анатоліївна - керівник громадської організації «Центр розвитку особистості «Берегиня» (за згодою)

Кислова Галина Михайлівна - керівник Херсонської міської громадської організації «Федерація плавання міста Херсона» (за згодою)

Козаренко Наталя Володимирівна - член Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я (за згодою)

Медведєв Роман Миколайович - голова Херсонської громадської організації «Руський культурний центр ім. О.С.Пушкіна» (за згодою)

Синявський Валерій Юрійович - член Херсонської обласної організації Всеукраїнської громадської організації «Громадська позиція» (за згодою)

Сопов Артем Костянтинович - член громадської організації «Асоціація політичної та розслідувальної журналістики» (за згодою)

Трифонюк Вадим Данилович - член Херсонського обласного благодійного Фонду соціальної реабілітації інвалідів  «Пандус» (за згодою)

Tрубaєв Ігор Володимирович - голова громадської організації «Редакція інтернет- видання «Херсонські вісті» (за згодою)

В.о. заступника міського голови  С.М.Черевко
 
ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження міського голови 28.04.2016 № 245р

Порядок проведення установчих зборів Громадської ради при Херсонському міському голові

1. Громадська рада при Херсонському міському голові (далі – Громадська рада) створюється як  постійно діючий колегіальний виборний консультативно-дорадчий орган, метою якого є забезпечення участі мешканців громади м. Херсон у самоврядуванні міста, здійснення громадського контролю над діяльністю органів місцевого самоврядування, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування суспільної думки при підготовці місцевих рішень.

2. Склад Громадської ради буде сформовано на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за кандидатури, які добровільно заявили про бажання брати участь у роботі Громадської ради та внесені інститутами громадянського суспільства. Кількісний склад Громадської ради буде визначено установчими зборами. Громадська рада обирається строком на два роки.

До складу Громадської ради можуть бути обрані представники громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок та їх об’єднань, творчих спілок, асоціацій, організацій роботодавців, недержавних засобів масової інформації та інших непідприємницьких товариств і установ, які були легалізовані відповідно до законодавства України не пізніше ніж за рік до проведення установчих зборів (далі — інститути громадянського суспільства).
Інститут громадянського суспільства, який подає кандидатуру свого представника до складу Громадської ради, повинен мати досвід успішної діяльності на благо громади.

До складу Громадської ради може бути обрано не більше ніж по одному представнику від кожного інституту громадянського суспільства.
Кандидатура, яка подається Інститутом громадянської суспільства до складу Громадської ради, повинна мати досвід громадської чи експертної роботи та належний рівень кваліфікації, яка буде необхідною для виконання повноважень у Громадській раді.

Не можуть бути обрані до складу Громадської ради:

- особи, членство яких у Громадській раді раніше було припинено на підставі недотримання вимог Положення про Громадську раду або за порушення етичних норм; колишні радники Херсонського міського голови, які були позбавлені повноважень за ініціативи чинного міського голови; особи, повноваження яких на громадських або інших виборних посадах достроково припинялися за різноманітні порушення, у тому числі етичного характеру;

- особи, щодо яких були зафіксовані факти дискримінації людей за будь-якою ознакою;

- особи, які мають непогашену судимість.

Членство в Громадській раді є індивідуальним.

3. Для участі в установчих зборах за 10 календарних днів до установчих зборів до ініціативної групи за адресою: м.Херсон, проспект Ушакова, 37, каб. № 301, контактна особа – Мошнягул Олександр Дмитрович, необхідно подати заяву довільної форми, підписану уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.

До заяви додаються:

- рішення керівника інституту громадянського суспільства, якщо інше не передбачено його установчими документами, про делегування представника для участі в установчих зборах, посвідчене печаткою (у разі наявності);

- біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства;

- копію довідки про неприбутковість організації;

- витяг з ЄДРПОУ (підтвердження державної реєстрації організації);

- інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства протягом останніх двох років;

- інформація про персональний склад керівних органів інституту громадянського суспільства;

- творча робота представника інституту громадянського суспільства – опис проблем у сфері, в якій він працює, та бачення ним вирішення цих проблем (за наданою схемою);

У разі якщо два або більше інститутів громадянського суспільства очолює одна й теж особа, до складу Громадської ради може бути обрано тільки одного представника від цих організацій.

У разі якщо в двох або більше інститутах громадянського суспільства збігається більше половини складу постійно діючого керівного органу, до складу Громадської ради може бути обрано тільки одного представника від цих організацій.

4. Положення про Громадську раду затверджується на її засіданні та погоджується Херсонським міським головою.

5. Під час проведення установчих зборів із числа їх учасників обирається голова зборів, секретар, лічильна комісія, заслуховується інформація про результати діяльності Громадської ради, що діяла до проведення установчих зборів, якщо така була утворена.

6. Протокол установчих зборів, відомості про склад Громадської ради оприлюднюються на офіційному сайті Херсонської міської ради та її виконавчих органів та в інший прийнятний спосіб.


В.о. заступника міського голови                           С.М.Черевко

Автор: Вадим Бережной

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica