незалежний спостерігач

Ібрагім Сулейманов про Крим, Херсон та історичну пам’ять

Кілька місяців тому, ми в нашій редакції зустрілися із паном Ібрагімом Сулеймановим. Результатом зустрічі стало інтерв’ю: Ібрагім Сулейменов: в Україні завершується підготовка унікального календаря пам'ятник дат кримськотатарського народу.
Сьогодні ми продовжили розмову на актуальні теми Великої Війни, долі Криму та кримських татар, Херсонщини та історії.
Детальніше

Дементій Бєлий,
редактор "Політичної Херсонщини",
політолог

Невипадкове співпадіння. Окупанти готують мобілізацію херсонців

На тимчасово окупованій території Херсонської області у часі співпало дві події: Подія перша. Малозрозуміла для невійськових. Росіяни включили наші окуповані території до свого південного військового округу. Для довідки: Військовий округ в росії - це ...
Детальніше
Політична Херсонщина » Хроніка » "Свобода" звинуватила міського голову та депутатів у провалі питання щодо заборони продажу землі

"Свобода" звинуватила міського голову та депутатів у провалі питання щодо заборони продажу землі

Прес-служба обласної організації ВО "Свобода" розповсюдила заяву, в якій звинуватила Херсонського міського голову та депутатів міської ради у провалі розгляду питання продажу землі сільськогосподарського призначення. Друкуємо текст Звернення:

"Херсонська міська рада не подолала вето міського голови щодо звернення "Про необхідність проведення Всеукраїнського референдуму з питань заборони продажу землі сільськогосподарського призначення в Україні".

На останній сесії Херсонської міської ради було вирішено звернутися від депутатського корпусу до Президента України, парламенту та уряду щодо підтримки заборони продажу сільськогосподарської землі. Але очільник міста Володимир Миколаєнко заветував це рішення. Засідання позачергової сесії міської ради 4 травня через відсутність кворуму не відбулося. Були відсутні депутати фракцій "БПП" та "Наш край", частково ‒ "Опоблоку", "Укропу" та "Самопомочі". Для кворуму не вистачило двох депутатів, вже не кажучи про подолання вета.

Член фракції ВО "Свобода" Віталій Урбанський прокоментував ситуацію: "Сьогодні ми стали свідками того, хто переймається питанням збереження українських чорноземів у власності українського народу, а кому до цього байдуже. Те, що не з'явилися представники пропрезидентської партії, навіть не дивує. Але байдужими виявилися й представники решти політичних сил. Херсонці та мешканці области, яка є аграрною, мають бачити це та усвідомити, кого вони обрали в органи місцевого самоврядування. Знати поіменно депутатів, які готові продати українську землю та перетворити в рабів власний народ. Дозвіл купувати землю латифундистам та олігархам замість того, щоби продавати лише державі ‒ прямий шлях до поневолення! Ми, свободівці, і надалі будемо стояти на засадах нашої "Програми захисту українців". Наша земля має бути у власності українців!".

Прес-служба Херсонської обласної організації ВО "Свобода"

Від "Політичної Херсонщини" - хоча ми й оприлюднили повідомлення прес-служби обласної організації "Свобода", але у нас залишилося відчуття недосказанності. Справа у тім, що 28 квітня за ініціативи лідера фракції ВО "Батьківщина" Нелі Голубенко депутати внесли у порядок денний питання щодо необхідності проведення референдуму, але за це питання тоді проголосувало лише 20 депутатів з 28 необхідних. Тому 4 травня не було ніякого "подолання вето", бо питання не пройшло. Тим не менше, міський голова оголосив про проведення позачергової сесії.

Й 4 травня на пленарне засідання позачергової сесії Херсонської міської ради було винесено одне питання: Про необхідність проведення Всеукраїнського референдуму з питання заборони продажу земель сільськогосподарського призначення в Україні».
Зібралося 27 депутатів з 28 необхідних для кворуму, а саме:
Опозиційний блок: (5 депутатів з 8)
ВО Самопоміч (2 з 2 депутатів з головної фракції, 2 з 5 з другої фракції)
УКРОП (2 депутати з 4)
ВО "Батьківщина" (5 депутатів з 5)
ВО "Свобода" (4 депутати з 4)
Радикальна партія Олега Ляшка (1 депутат з 3)
БПП "Солідарність" (3 депутати з 11)
Наш край: нуль депутатів
Позафракційні: Леонова Лариса, Яременко В'ячеслав, Миколаєнко Володимир, міський голова. Одного позафракційного не було).

Наше відео

Про нас

"Политическая Херсонщина" создана в июне 2000 года коллективом единомышленников, активистов Комитета избирателей Украины. За годы работы, наш сайт неоднократно менял дизайн, но главным в нем оставалось желание честно освещать общественные, политические и культурные события нашей области, отображая все точки зрения, которые присутствуют в нашем обществе.

Связаться с нами можно по адресу:
Херсон, Приднепровский спуск, 1, оф. 8,
телефоны (0552) 34-44-26, (066) 100 8191 
E-mail: polit.kherson@gmail.com

Редактор сайта Дементий Белый

розроблено - photografica